Steltze in Viena
2 voturi
Autor:
crimus, 26 Mai 2008
O experiență de:
Vizualizări: 7852
Pentru ca imi place foarte mult sa mananc si sa incerc feluri de mancare noi, m-am gandit sa va dau un pont. Daca ajungeti la Viena, veti merge sa vizitati si celebrul parc de distractii Prater - care nu este cine stie ce ... chiar te dezamageste- dar trebuie neaparat sa faceti o oprire la Schweizerhaus , un restaurant aflat langa Prater. Numele complet este Karl Kolarik`s Schweizerhaus Ges.m.b.H.
Intrebati pe oricine din parc si va indruma sau fixati in GPS adresa Prater 116 .
Schweizerhaus este situat in centrul Vienei si reprezinta de sute de ani un simbol al farmecului si ospitalitatii vieneze. In Prater se afla localul traditional si , probabil, cea mai frumoasa berarie din oras. Localnicii obisnuiesc sa se intalneasca aici si sa ii aduca pe turisti.
Infiintat in 1766, a primit numele de Schweizer in 1868 si in 1920 a fost preluat de Karl Kolarik. Incepand din anul 1926, Scweizerhaus serveste doar bere Budweiser Budvar , dupa ce propietarul Karl Kolarik a descoperit-o calatorind prin Boemia .Cunoscatorii si iubitorii de bere apreciaza acest cult pentru servirea berii pe care Schweizerhaus l-a dezvoltat in timp.Chiar Budweiser a desemnat Scheweizerhaus ca fiind fereastra lor catre lumea intreaga. Aici berea este pastrata si servita corect . Au diverse tipuri de bere, dar multa lume incerca G`mischtes - Doua tipuri de bere combinate, una blonda si una bruna - 3,70 euro -500 ml.
Pe langa bere, exista un fel de mancare celebru aici : Steltze. Este carne de porc ( partea din spate ) pregatita la grill ( dar reteta este absolut speciala ...asa ceva acasa nu mi-ar iesi !) servita sub o forma medievala ( vedeti pozele ) cu un interior moale si gustos si un exterior crocant, delicios. Daca esti singur :)...pregateste-te sa iei la pachet. Daca sunteti un grup...nu comandati cate una de persoana!!!!!
Se vinde la kilogram- majoritatea au in jur de 1 kg ( costa 15 euro/ kg)
Se recomanda sa se serveasca cu salata de varza alba, paine de casa ( foarte gustoasa) si eventual cartofi prajiti...si bineinteles bere.
Daca mergeti vara, va sfatuim sa stati afara ( desi se poate sta si cand este mai frig deoarece au niste incalzitoare mari pentru terasa ) si sa apreciati atmosfera calda, plina de veselie de la Scweizerhaus!
Program : zilnic de la 11 la 23 , sezon intre 15 martie si 31 octombrie.
Rezervari : +43 (1) 7280152 13
Carne de porc grill - SteltzKrueg
o masa copioasa in Viena cu Steltze, salata de varza, cartofi,m paine de casa si bere
Zâmbet trimis!
Comentarii (2)
25 Iulie 2008
este super restaurantul. am fost si eu acolo in mai anul acesta. am mancat Steltze. se prepara simplu (se fierbe si apoi se baga la cuptor) trebuie doar sa ai carnea. a fost delicioasa masa. noi am fost cinci persoane si am luat doua "picioare" si tot ne-a mai ramas. :)
25 Iulie 2008
eu nu cred ca as reusi sa pregatesc asa ceva la mine acasa...era perfecta, desi nici nu as putea sa mananc decat ocazional.