LITORAL 2013 TURCIA - Green Nature Resort&Spa -Avion Marmaris 2013
Tarife: de la 1326 Euro /persoană/sejur
Perioada |
Pret/sejur |
Durata |
Masa |
Specificatii |
05 - 12 septembrie |
1326 Euro |
7 nopti |
all inclusiv |
|
12 - 19 septembrie |
1326 Euro |
7 nopti |
all inclusive |
|
19 - 26 septembrie |
1216 Euro |
7 nopti |
all inclusive |
|
26 - 03 octombrie |
1172 Euro |
7 nopti |
all inclusive |
|
Tariful nu include:
-asigurarea medicala
Bine de stiut:
Intrarea in Turcia este permisa cu pasaportul valabil cel putin 6 luni de la data intrarii pe teritoriul acestui stat.
Detalii:
1. Sa intelegem Marmaris-ul
_____________________________________________________
Situata intr-un frumos golf care iti taie respiratia, in locul de intalnire dintre marea Egee şi marea Mediterana, statiunea Marmaris este inconjurata de o minunata padure de pini care te duce cu gandul la liniste si armonie. Portul, aproape perfect natural si asezarea splendida inconjurata de munti cu brazi merita cu adevarat toata admiratia vizitatorului. Marmaris, poate fi considerat punct de plecare pentru croaziere de-a lungul coastei turcesti, oferind totodata distractie si posibilitatea de a face cumparaturi.
2. Clima din Marmaris
___________________________________________________
Statiunea Marmaris are o clima mediteraneana,cu veri fierbinti si umede urmate de ierni ploioase si racoroase. Putini sunt cei care pot spune ca au fost martorii unor ploi in Marmaris intre lunile mai si octombrie.
3. Plajele din Marmaris
_____________________________________________________
Plaja Marmaris
Are o lungime de cca. 4km si este situata intr-un frumos golf care iti taie respiratia, in locul de intalnire dintre marea Egee si marea Mediterana. Este inconjurata de o minunata padure de pini care te duce cu gandul la liniste si armonie. Portul, aproape perfect natural si asezarea splendida merita cu adevarat toata admiratia vizitatorului. Incepand cu ora 8.00, faleza orasului se trezeste la viata, iar aglomeratia de acolo dureaza pana la ora 1.00 noaptea, cu mici intreruperi, dupa-amiaza. Aici se gasesc pontoane de lemn, care se intind de la mal pana in departare in mare, la circa 25 de metri de larg, pe care sunt asezate numeroase sezlonguri, ce va vor atrage imediat atentia.
Plaja Icmeler
Situata la aproximativ 9km distanta in statiunea Icmeler, este o alternativa mai relaxata a statiunii supraaglomerate Marmaris, oferind turistilor o atmosfera linistita, plaje de nisip foarte curate, gradini bine intretinute si bulevarde de promenada. Statiunea Icmeler este ideal pentru sporturi de apa precum scufundari, schi nautic si excursii cu barca. Puteti practica si multe alte activitati, precum planorism, volei pe plaja, etc.
4. Ce sa faceti in Marmaris
____________________________________________________
Daca energia se va afla la cote maxime, atunci si seara veti avea de unde alege in materie de restaurante, cluburi sau cafenele. Turcii sunt oamenii pentru care buna dispozitie si distractia sunt la ordinea zilei...sau serii. Doar sa nu parasiti Marmarisul fara sa iei parte la dansurile orientale, specifice locului, mai ales ca dansatoarele lor pot determina pe oricine sa invete sa danseze... turceste! De asemenea in Marmaris poti vizita si urmatoarele obiective turistice:
Muzeul Marmaris
Muzeul Marmaris se afla in cadrul Castelului Marmaris, iar expozitiile sale includ obiecte nautice si piese cu valoare istorica sau etnografica: amfore din perioadele elena, romana si bizantina, obiecte din sticla si ceramica, monede si ornamente descoperite in regiunile Knidos, Hisaronu si Burgaz, tesaturi, obiecte de mobilier traditional, vase de bucatarie, arme si ornamente din perioada otomana.
Castelul Marmaris
Micul castel a fost construit in 1522, in timpul domniei lui Suleiman Magnificul. Daca l-am asculta pe Gerodot, acesta ne spune ca inca din 3000 i.e.n. pe locul de astazi a statiunii Marmaris se afla o cetate. In epoca elena regiunea Caria a fost invadata, iar castelele asediate, de Alexandru cel Mare. Locuitorii asezarii si-au ingropat bunurile cel mai de pret in castel si au fugit in munti. Invadatorii au apreciat valoarea strategica a castelului si l-au reparat, pentru a-l putea utiliza in continuare. In 1522 castelul a fost reconsturit de un alt invadator - Kanuni Sultan Süleyman. Din 1979 castelul a fost supus unor serii de renovari, pentru a fi adus la forma initiala. Castelul are mai multe galerii, cea mai mare dintre ele fiind utilizata ca sala de expozitii.
Mormantul Sarianei
Mormantul Sarianei se afla pe pantele de nord-est ale orasului Marmaris si a fost construit in stil otoman. Sariana a fost faimoasa datorita profetiilor sale. Ea a ajutat trupele otomane prezicand cucerirea Rodosului si i-a prezis lui Suleiman Magnificul ca va castiga.
Orasul vechi Marmaris
Centrul istoric al statiunii Marmaris este situat pe o peninsula si consta intr-o aglomerare de case pe jumatate din lemn, in jurul castelului medieval. La poalele dealului se afla portul cu dane pentru iahturi si feriboturi. In aceasta parte a orasului Marmaris veti gasi numeroase rstaurante si cafenele, precum si un bazar animat.
Atlantis Waterpark
Atlantis Waterpark este cel mai mare parc de distractii acvatic din Marmaris si locul in care va puteti petrece o zi intreaga. Parcul are atractii pentru toate varstele, numeroase tobogane, piscina cu valuri, mini golf, bowling, restaurante si baruri. Atlantis Waterpark se afla in mijlocul plajei Longbeach (Uzunyalı), la scurta distanta de hoteluri, restaurante si centre de shopping.
Activitati sportive in Marmaris
Marmaris dispune de trei aqua park-uri si un patinoar, un bun prilej de distractie in incinta acestora.
Festivalul de yachting care se desfasoara in luna mai si dureaza o saptamana, este de asemenea o ocazie ideala pentru sport.
Festivalul Marmaris se desfasoara in luna iunie, iar animatia si distractia nu vor lipsi din peisaj.
In cadrul falezei veti gasii vaporase, salupe, yachturi, hidrobiciclete si alte vehicule de apa. Aceasta faleza uimitoare tine de la The Grand Bazar (Marina), pana la Icmeler, iar daca practicati jogging sau va place sa mergeti pe jos, ori vreti sa va delectati cu vegetatia luxurianta si teribil de proaspata, eventual cu un peisaj ravisant ori doriti sa va ridicati tonusul psihic, aici este locul cel mai potrivit: imbinati exercitiul fizic si meditatia cu baile in mare prelungite.
4. Marmaris... paradisul cumparaturilor
_____________________________________________________
Marmaris este bine cunoscut ca fiind o destinatie pentru cumparaturi. Multe produse, precum panza, tesaturi din lana, haine de firma, pantofi, bijuterii, piele, covoare si bineinteles bauturi spirtoase si tutun, sunt mai ieftine decat in majoritatea tarilor europene. Bijuteriile, in special aurul si diamantele, sunt printre cele mai bune cumparaturi pe care Marmarisul le ofera.
Arta populara turceasca traieste si este bine, cu numeroase mici industrii ce produc ceramice traditionale, obiecte din piele, lemn, broderii, tesaturi si tricotaje. Vinurile turcesti pot fi cumparate de la majoritatea magazinelor din statiune, dar poti gasi si mierea locala unica si renumita (alta specialitate a productiei Marmarisului). Turcii erau printre primii tesatori de covoare din istorie. Producerea covoarelor inca se practica, fiind foarte raspandita in Anatolia. Este una din mestesugurile traditionale care supravietuiesc cu vitalitate si folclor original. Covoarele sunt tesute nod cu nod. Fiecare covor facut manual este unic. Pot fi modele asemanatoare, dar unul nu este niciodata la fel ca si celalalt. Magazinele sunt deschise in fiecare zi de la 8 dimineata la 22. In timpul verii, multe din ele sunt deschise pana noaptea tarziu (in special cele din vechiul oras). In Marmaris, fiecare zi este o zi pentru cumparaturi.
5. Unde mancam in Marmaris
_____________________________________________________
Pentru delicatese culinare poti merge la unul din supermarketurile locale din Marmaris, la restaurantele turistice, cu meniuri internationale sau la tavernele locale. Preturile variaza de la 3 YTL (lira turceasca) la 60 YTL. (între 1,5 euro si 28 Euro).
Daca mananci in afara hotelului trebuie sa tii cont de anumite aspecte; sa vezi daca locul este ocupat de turisti si daca respecta regulile de curatenie. Daca mergi in bazarul Marmaris "Çarşe" din centrul statiunii vei gasi standuri mici cu multe alimente si mese, unde localnicii manca afara. Multe dintre aceste locuri ofera mancare facuta in casa, cum ar fi: supa de linte, supa de legume, Köfte (un fel de perisoare turcesti), "Şişlik" (carne de pui sau de vita gratar), multe tipuri de salate. Gasesti restaurante si de-a lungul drumului care leaga Marmarisul cu resortul Icmeler.
Un alt loc popular cu terase de vara este faleza. De-a lungul a 12 km, vei gasi locuri pline de culoare ideale pentru a te relaxa si a savura masa intr-o atmosfera vesela dupa apusul soarelui. Peste tot in jurul tau rasuna muzica, chelnerii danseaza, au loc spectacole in stilul lui Michel Jackson si spectacole de Break Dance. Daca esti in cautarea unui taram mai relaxat, Icmeler este locul ideal pentru tine. Aici totul se desfasoara cu "viteza mica", intr-un tempo lent.
Ia in considerare faptul ca multe hoteluri iti interzic accesul cu produse alimentare si bauturi, care au fost cumparate din afara lor. Cel mai bine e sa le pui intr-un rucsac si sa le depozitezi in mini bar. Dimineata trebuie sa le iei din mini bar pentru ca femeia de serviciu le arunca in timp ce face curatenie. Daca locuiesti la un hotel din afara Marmarisului acesta iti permite sa intri cu produse alimentare si bauturi cumparate de la supermarketurile din imprejurmi.
Fast Food
In cazul in care preferi o gustare consistenta care sa includa carne, cea mai buna alegere este Shaorma care merge de minune cu bautura nationala ayran. Sunt si fast-food-uri care servesc hamburgeri, precum si specialitati locale cum ar fi pide (branza si rosii) sau Lahmacun (carne si branza). Restaurantele cu mancare rapida Lokantas sunt cele mai ieftine locuri unde poti manca, unul dintre ele se afla pe strada principala, la intrare in Marmaris.Restaurantele Iskembe ofera supe si sunt deschise pana la 3 dimineata.Barurile si cafenelele sunt situate in centrul comercial Netsel Marina (langa portul cu acelasi nume) si servesc mancaruri internationale. Cel mai bun moment de a merge aici este noaptea cand briza, luminile si atmosfera sunt ideale pentru romantici.
Micul dejun
Un mic dejun tipic turcesc este format din branza alba cu ulei de masline, miere, marmelada, masline negre, ou, paine turceasca proaspata si ceai / cafea. Nu lipsesc legumele si fructele de sezon. Chiar daca esti un mare iubitor de cafea, trebuie sa incerci neaparat ceaiul traditional turcesc. Acesta se pregateste prin fierberea frunzelor intr-un recipient mic, care este plasat intr-un recipient mai mare cu apa calda. Iti torni cat ceai doresti intr-un pahar si adaugi apa dupa pofta.
Pranzul
Unul dintre felurile principale cunoscute de toata lumea este "Doner Kebab", preparat din carne de pui sau de vita, rosii, condimente si garnitura rulate de un aluat subtire. O alta alegere este orezul cu ardei si cartofi prajiti sau "Shishlik" frigaruie de pui.
Cina
Cina traditionala incepe cu Meze, o varianta de salate, produse de patiserie, fructe, bauturi calde si reci. Veti gasi legume prajite in ulei de masline, ardei umpluti, frunze de vita de vie umplute cu orez, friptura de pui si de miel.
Dulciuri si licori
La desert, savureaza baclavalele cu miere si fistic, tarta cu fructe si budinca de orez. In ciuda faptului ca Turcia este o tara musulmana, consumul de alcool este permis. Poti cumpara si se bea alcool in cele mai multe locuri din Marmara si Turcia. Bautura mai cunoscuta este "Raki" sau Ark. Majoritatea oamenilor o beau cu apa, dar, daca il bei simplu,colegii de masa vor avea un mare respect pentru tine. Berea locala numarul 1 este Efes, dar poti gasi si marci importante, precum si vinuri. Daca bauturile alcoolice nu sunt pe placul tau, alege ayran, o bautura estivala cu iaurt servita cu gheata.
Servicii incluse
Tariful include:
- bilet de avion
- sejur 7 nopti in hoteluri de 3, 4 si 5 stele
- asistenta turistica
- taxe de aeroport
- transfer de la aeroport la hotel
Servicii opționale
Activitati optionale ce le puteti rezerva de la Zepelin Tour
_____________________________________________________
Parcul acvatic Atlantis Marmaris, cu programul 10.00 - 17.30, iar in sezonul de varf inchiderea se face la ora 18.00
In parcul acvatic Atlantis puteti petrece clipe de neuitat, aventurile acvatice fiind pe primul loc. Este un loc minunat pentru copiii, unde acestia se pot bucura de tot ce le ofera acest parc. Tineti-va respiratia si incercati topoganele spirala super-abrupte. Exista, de asemenea, un teren pentru copii, astfel incat cei mici nu pot uita niciodata ce au vazut acolo. Atlantis ofera atractii pentru iubitorii de distractie de toate varstele, cu numeroase tobogane, piscina pentru copii, piscina cu valuri, mini-golf, bowling, restaurante, baruri si de divertisment. Atlantis este situat chiar pe malul marii, cu plaja privata si ofera sezlonguri si umbrele gratuite pe tot parcursul zilei.
Tarif: 17 EURO/pers
Seara turceasca, durata 4 h
Vrei sa ai parte de o noapte de neuitat? Aceasta seara va ofera o atmosfera ametitoare, cu mancare turceasca. Dansurile populare si costumele traditionale va vor incanta, dar totodata si dansatoarele din buric vor face un spectacol inedit. Cina este delicioasa iar bauturile racoritoare nelimitate, apa, bere si vin de-a lungul noptii.
Tarif: 27 EURO/pers
Marmaris shopping, cu autobuzul
Daca vreti sa petreceti o zi plina de cumparaturi, va asteptam in Marmaris. La Centrul de aur, observam tavile de aur stralucitoare si de argint avand ocazia sa va alegeti o bucata facuta special pentru dumneavoastra. Ulterior, un centru de piele, genţi, curele, sandale şi jachete toate la preturi mari. În bazar, veti avea mai mult de trei ore pentru a va folosi abilitătile dumneavoastră de bun negustor pentru a fixa pretul la covoare, condimente exotice şi mancaruri pictate.
Tarif: 9 EURO/pers
Detalii tur: 09:30 Pick-up-uri, 10.00 Turkish Delight, 11.00 Centrul de bijuterii, 12.00 timp liber la Bazar, 15.00 inapoi la hotel. Turul in limba engleza.
Tur de o zi Pamukkale, cu autobuzul
Pamukkale se afla pe lista destinatiilor apartinand Patrimoniului Mondial UNESCO. Travertinul alb se formeaza cand izvoarele fierbinti cu mari concentratii de CaCO3, ce se evapora si se depoziteaza la suprafata. La Pamukkale exista si travertin artificial, pe care vizitatorii pot merge, spre partea stanga a muntelui. Platforma pe care mergeti difera. Pe alocuri va trebui sa va descaltati pentru a merge prin apa. Desi la Pamukkale accesul la travertinul natural este restrictionat, acesta este vizibil din multe unghiuri, de la 30 - 50 m departare. In 2005 s-a inceput o constructie pentru a facilita accesul, inclusiv pentru persoanele cu handicap. Din Pamukkale puteti face o scurta vizita si la statiunea termala Karahayit, unde izvoarele sunt bogate in fier si sulf, ceea ce face ca depozitele metalice sa aiba o culoare rosiatica. Nu uitati sa vizitati si orasul antic si situl arheologic Hierapolis, cu amfiteatrul si necropola romana. Se poate petrece o zi aici cu usurinta. La 10 km distanta de Pamukkale mai puteti vizita ruinele orasului antic Laodicea.
Tarif: 38 EURO/pers
Rezervare & Informații contact
Această ofertă a fost publicată de către Agenția de turism
Zepelin Tour:
- Adresa: Bd Eroilor Sanitari nr 55, et 1, Bucuresti
- Telefon: 0724501727
Trimite o cerere de rezervare pe email:
Solicitarea trimisă prin formularul de mai jos nu garantează rezervarea. Veți fi contactat de către operator pentru detalii.