Sau "Orasul secret" cum mai este denumit, nu reprezinta numai cel de-al treilea centru financiar, bancar si de afaceri din Elvetia, ci si un oras al parcurilor si al florilor, al vilelor si cladirilor religioase. Atmosfera mediteraneeana dominata de "pofta de viata" demonstreaza ca Lugano combina avantajele unui oras cosmopolit cu trasaturile unui oras mic, de provincie.
Ambianta italiana si eficienta elvetiana sunt imbinate perfect. Cladirile in stil lombard, muzeele, climatul insorit, muntii si lacul din apropiere, evenimentele organizate aici va vor face sa petreceti o vacanta minunata.
Date istorice:
Primele documente care atesta existenta cetatii sunt datate la 875. Orasul, deja in posesia Ducatului Milano a fost ocupat de elvetieni in 1512, sub autoritatea carora ramane pana la 1798, an in care declara si obtine independenta si decide sa intre si sa faca parte din Confederatia Elvetiana. Toponimul Lugano deriva probabil de la cuvantul latin "lucus", padure sfanta.
Orasul are un caracter predominant lombard. Printre edificile notabile se numara catedrala romanica a Sfantului Laurentiu (San Lorenzo) din a doua jumatate a secolului XI, si biserica Sfanta Maria a Ingerilor (Santa Maria degli Angioli) cu faimoasa fresca a Patimilor lui Cristos a lui Bernardino Luini.
Notabile sunt si lacul omonim, Orasul Vechi (Via Nassa, Piazza Riforma), Muntele Brè si Muntele San Salvatore. In Lugano se afla facultatile de economie, stiintele comunicarii si informatica ale Universitatii Elvetiei Italiene.
Oraşul este situat pe malul lacului omonim. Acesta se întinde până peste graniţa italiana. Arhitectura oraşului este specifică Lombardiei. Pe lac se află o fântână arteziană asemănătoare cu ...
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat