Reprezinta inima intregii Indii. Aglomerat, colorat si neastamparat deopotriva, Delhi te invita sa treci dincolo de fatada orasului si sa descoperi parti din cultura si arhitectura orasului.
Delhi este un palimsest caracterizat de contradictiile, frumusetea si dinamismul unui oras in care trecutul coexista cu modernitatea. Multe dinastii si-au avut resedinta aici si orasul are o mare bogatie arhitecturala. Elmente culturale diverse integrate in viata de zi cu zi a orasului l-au imbogatit. Explorarea orasului poate fi e experienta fascinanta si plina de satisfactii.
Fiind si un punct de plecare spre Agra, unde se afla Taj Mahal, sau orasele si forturile Rajasthan, Delhi este un oras care are multe de oferit. Mostenirea arhitecturala a cuceritorilor islamici este bogata si variata, iar centrul colonial este impozant si impresionant. Exista cateva muzee magnifice, iar bazarurile si magazinele ofera o gama impresionanta de bunuri, de la mirodenii si matase pana la componente de automobile. Restaurantele impresionante tenteaza vizitatorul cu o larga gama de mancaruri delicioase, traditional indiana sau internationala.
Delhi a fost capitala Indiei de la independenta din 1947, insa inainte britanicii mutasera capitala la Calcuta (Kolkata astazi) in 1911. Mare parte din istoria sa, delhi a fost centrul puterii pentru numeroase dinastii musulmane, din secolul XII.
Delhi modern consta de fapt in doua orase – Vechiul Delhi, ingramadit intr-o aglomerare de strazi inguste sub zidurile impunatoare ale Fortului Rosu, si Delhi Nou, mai popular, completat de citadela imperiala grandioasa, larg, cu bulevarde si bungalouri spatioase, asa cum a fost proiectat de Lutyens si Baker in anii 1920.
Vechiul Delhi, construit de catre Imparatul Shan Jahal in secolul XVII, este doar ultimul dintre cele opt orase cunoscute, care exista inca de la sosirea musulmanilor. In jurul Noului Delhi, in special in zona cunoscuta ca Transjamuna, peste raul din Orasul Vechi, se afla suburbiile si mahalalele care au aparut pentru a adaposti numarul crescut de locuitori, datorita migratiei rurale (46% intre 1991 si 2001).
Aceasta explozie de populatie a adus o saracie si mai mare – se estimeaza ca 45% din locuitorii Delhi locuiesc in mahalale si exista cersetori la aproape toate colturile de strada. In restul tarii analfabetismul se afla in scadere, insa in Delhi continua sa creasca (recensamantul din 2001 arata o crestere cu 6,5% fata de 1991, insa se pare ca din 2001 ritmul de crestere este mai mic).
In pofida lungii sale istorii, Delhi este o capitala foarte tanara. In 1947 Delhi s-a schimbat peste noapte, permanent. Odata cu nasterea statului Indian Hindus si Pakistan Musulman, a avut loc o migratie in masa, in ambele directii.
Cel mai bine este sa evitati Delhi pe timpul verii. Incepand cu aprilie, temperaturile cresc dramatic. In mare parte din mai, iunie si iulie temperatura poate chiar depasi 45°C, inainte ca musonul sa aduca racoarea. Cea mai buna perioada este din noiembrie pana in martie, cand temperatura este placuta si vremea insorita. De asemeni in aceasta perioada are loc cel mai exuberant festival hindus – Holi.
Qutub Minar - este prima şi cea mai veche construcţie islamica din India. A fost construit în 1192 de primul conducator musulman din Delhi, pentru a sărbători victoria islamului asupra hinduşilor. Este un simbolul al ...
Anul trecut (2010) in suna septembrie am petrecut un sejur de 8 zile în India (Triunghiul de aur: Delhi, Agra, Jaipur). A fost o experienţă de neuitat. Cu toate că în mare parte programul agenţiei care organizase acest tur, ...
,, Poarta Indiei reprezinta unul dintre monumentele dedicate comemorarii membrilor Armatei indo-britanice ce au luptat pentru Imperiul Britanic Indian, in Primul Razboi Mondial precum si in timpul razboaielor afgane. Initial langa monument s-a aflat si o statuie dedicata regelui George al ...
,, Este una dintre principalele atractii ale orasului Delhi. Un minunat fort construit din piatra rosie de catre imparatul Shah Jahan. Terminat in 1648, trecerea timpului a lasat urmele asupra constructiei - incaperile au fost despuiate de obiecte cu mult timp in ...
,, Este cea mai mare moschee din India. Construita în 1644, moscheea se numară printre ultimele construcţii arhitecturale de acest gen realizate de împăratul Imperiului Mogul, Shah Jahan." www.turistic.ro Este acelaşi împă...
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat