Montignac va ureaza bun venit in valea Raului Vezere din zona Perigord Noir. Istoria acestei localitati este strans legata de istoria omenirii pentru ca zona este locuita inca din paleolitic si mai tarziu a fost colonizata de romani ale caror urme pot fi observate la Villa des Olivoux si Brenac. Din aceste perioade ale istoriei Montignac a mostenit Pestera Lascaux, descoperita in 1940, si Regourdou.
Castelul feudal din Montignac exista deja la inceputul evului mediu, iar in secolul 11 el a devenit proprietatea Contelui de Perigord si a devenit un oras important fortificat. Ultimii conti ai orasului, Archambaud V si VI, au fost necredinciosi regelui astfel incat parlamentul le-a confiscat toate proprietatile. Montignac a devenit apoi proprietatea lui Louis d`Orleans, care era fratele regelui Charles IV.
Charles IV a fost luat prizonier in lupta de la Azincourt si a hotarat sa vanda orasul lui Jean de Blois pentru a putea sa isi plateasca rascumpararea. Prin casatorie, castelul si orasul, au devenit proprietatea familiei D`Albret pana in 1603, cand regele Henry IV l-a daruit lui Francois d`Hautefort, Lord de Thenon. Castelul a fost dezmembrat pe timpul razboaielor si a fost distrus in mare parte in 1825. Numai un turn si infrastructura sa mai raman ca dovezi ale maretiei castelului.
Orasul era inconjurat in trecut de un zid care avea trei porti dintre care una dadea catre un pod de lemn ce statea peste raul Vezere. Podul a fost ars in anul 1580 de protestanti si a fost apoi reconstruit pentru a fi luat de ape la inundatiile din 1620. Un nou pod a fost reconstruit intre anii 1766 si 1777 pentru a inlocui bacul care era folosit pentru a trece raul in ultimii 150 de ani.
Fermecatorul oras include doua zone diferite de pe ambele maluri ale raului Vezere. Pe malul drept se afla orasul feudal cu strazile sale medievale inguste si cu arhitectura din secolele 14, 15 si 16: case pe piloni, case construite pe jumatate din lemn, izvoare si tipicele pietre galbene carereflecta intr-un mod foarte frumos soarele. Pe malul stang se afla suburbia cu manastirea si casa de rugaciuni care ne aduc aminte ca orasul era pe vremuri un port, un loc unde se facea comert si unde munceau mestesugarii.
Ospitalitatea ramane una dintre primele traditii ale locuitorilor care sunt in jur de 3000 in prezent. In Montignac s-au nascut si numeroase personalitati printre care Eugene Le Roy, Joseph Joubert si Pierre Lachambaudie. Orasul este si un loc al gastronomiei: prajitura Lascaux este delicioasa, iar mirosul imbietor al Poule au Pot este pur si simpu irezistibil. Restaurantele de aici va vor conduce pe un drum al descoperirii a numeroase retete delicioase din regiune Perigord.
Montignac este si o zona unde puteti face drumetii, puteti sa va relaxati sau sa vizitati atractii turistice precum Pestera Lascaux, Regourdou, castelele Losse si Sauveboeuf, Manastirea Saint-Amand de Coly, Muzeul Paleontologic si Parcul Dinozaurilor.
Camera de Arta si Minunatii - Kunstkammer Wien - din cadrul Muzeului de Arte Frumoase - Kunsthistorisches Museum - isi ...
Familiile care calatoresc cu copiii descopera orasul Stockholm ca o destinatie de vacanta foarte convenabila si placuta. Si cel mai ...
In regiunea plina de verdeata a Irpiniei puteti sa va bucurati de o calatorie interesanta printre mestesugurile pierdute ale trecutului ...
Consideri ca ai bune maniere la masa, nu? Doar nu tii coatele pe masa si ceri frumos sarea atunci cand ...
Faimoasele cafenele din Amsterdam raman deschise pentru turistii aventurosi, in pofida planurilor guvernului olandez de a limita vanzarile doar pentru ...
"Descopera, vezi, simte,atinge, miroase, gusta Venetia !" <
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat