Ithaa - o experienta culinara la adancime

cutiuta de bijuterii personalizata

cutiuta de bijuterii personalizata

Insulele  Maldive - un paradis tropical pentru cei ce vor sa se desprinda de ritmul trepidant al vietii moderne. <<Perla>> lagunei,  Ithaa.
" Ithaa” in limba locala inseamna "perla”, si pe buna dreptate a fost numit perla localurilor din intreaga lume.
Ineditul local subacvatic, si primul din lume de acest fel, este situat la 4,5 m sub nivelul apei  iar privelistea marina este oferita de habitatul  Oceanului Indian , fiind inconjurat de un recif de corali . Contructia acoperisului are in compozitite un material acrilic transparent si ofera o priveliste panoramica de 270 grade. Face parte din lantul hotelier Hilton Maldive Resort &Spa, a fost inaugurat pe 15 aprilie 2005 si face parte din categoria de 5* Deluxe.


Calea de acces catre acesta se face cu ajutorul unei pasarele  din lemn, sub forma de melc, ce face legatura cu un alt restaurant <<Grill Sunset>> aflat deasupra nivelului marii. Pentru a beneficia  de atmosfera desprinsa parca din povesti a acestui restaurant magnific  trebuie sa iti faci bagajele si sa pornesti catre Insula Rangalifinolhu. In ciuda spatiului mic de care dispune restaurantul  (5 x 9 metri), clientii  (14 locuri) se pot bucura de intimitatea dorita, de imaginea de vis a barierei de corali, de efectele undelor de soare ce strabat undele lagunei.


Conceptia acestui ambient maritim a fost ideea  M.J.Murphy Ltd, un grup de designeri olandezi, ce a abordat Crown Company, proprietara Insulei Rangali, instigand la provocare celebrul lant hotelier. Initial, restaurantul a fost proiectat cu pereti drepti si geamuri din sticla speciala, ca ulterior acesta sa beneficieze de un tunel din material acrilic, ce a fost creat pentru Centrul National de Stiinta Kuala Lumpur, cel mai mare aquarium din lume.Lucrarile privind proiectiile tehnice au inceput in martie 2004.


Structura de 175 de tone a fost o adevarata incercare pentru locatia Maldive, atat din punct de vedere al resurselor limitate cat si a controlului privind calitatea. Astfel s-a luat decizia de a demara constructia in Singapore, iar lucrarile au debutat in mai 2004 si si au fost finalizate in octombrie 2004.


Transportul colosalei constructii de 5 milioane de dolari pana la locul de destinatie, pe un vas special, a durat 16 zile iar in noiembrie  2004 a fost ”scufundat” in apele Oceanului Indian cu ajutorul a 80 de tone de nisip introdus in "miezul" constructiei.


Originalitatea constructiei este recunoscuta in lume fara doar si poate, pastrandu-si aceasta nota si pentru sectiunea   Gourmet  - o fuziune dintre bucatele occidentale, influentele asiatice si savorile locale. Meniurile variaza ca si pret de la 250 de dolari pana la 510 dolari per persoana.
- miel uscat cu Tahini si seminte de susan;
- somon uscat si afumat asezonat cu branza de vaca cu lamaie si maioneza Wasabi;
- homari cu chili si lamaie in sos de rosii;
- ceai de plante si ieburi din insulele Maldive, ceai Sai;
- lista de vinuri afiseaza un Petrus de 20. 000 de dolari sticla pentru cei ce apreciaza luxul


La plecare vei fi placut impresionat de cutiuta de bijuterii personalizata <<Ithaa, Underwater Restaurant>> cu o perluta minunata in interior, ce iti va fi oferita in semn de recunostinta si ca suvenir de catre angajatii restaurantului.


Rezervarea unui loc in restaurantul de sub ocean trebuie facuta cu ceva timp inainte, datorita numarului mare al celor care doresc sa traiasca experienta  subacvatica. Nu va ganditi pre amult insa, caci inginerii constructori au estimat doar 20 de ani - durata de viata pentru acest restaurant-acvariu.




Album foto

Drumul catre Ithaa Interior restaurant Ithaa Ithaa-Receptia Plafonul restaurantului Ithaa Vedere din interior -  Ithaa
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.