Muzeul de Arte Frumoase din Viena redeschide colectia de minuni artistice
Camera de Arta si Minunatii - Kunstkammer Wien - din cadrul
Muzeului de Arte Frumoase - Kunsthistorisches Museum - isi va redeschide portile publicului larg pe 1 martie 2013. Colectia - una dintre cele mai importante de acest gen, pastrate pana astazi - va fi curand expusa intr-un spatiu renovat.
Camera de Arta si Minunatii - Kunstkammer Wien - a fost inchisa in anul 2002, din motive structurale si tehnice. Dupa renovari extinse, colectia de obiecte pretioase va putea fi admirata din nou, incepand cu luna martie anul viitor. Noua colectie va cuprinde 2.200 de obiecte in 20 de camere, fiecare cu o tematica proprie, ocupand 2.700 metri patrati. Atractiile vor include obiecte de mestesug din aur, precum pretioasa Saliera de Benvenuto Cellini, sculpturi remarcabile precum Madonna lui Krumlov, figurine mestesugite din bronz, lucrari bizare foarte elaborate din fildes, vase sculptate din piatra, ceasuri pretioase, automate complexe, instrumente stiintifice rare si jocuri pretioase.
Originile Camerei de Arta si Minunatii se afla in
camerele de arta si minuni Hapsburgice, cu obiecte adunate la sfarsitul Evului Mediu si in perioadele Baroca si Renascentista. Aceste colectii includeau obiecte de o calitate exceptionala, achizitionate sau comandate de imparati si membri ai familiei imperiale. In epoca Baroca si cea Renascentista, aceste camere de arta si minuni erau considerate colectii enciclopedice cuprinzand intreaga stiinta a vremii. Erau apreciate in special obiecte rare, bizare sau neobisnuite. Printii si regii colectionau materiale exotice sau neobisnuite, carora deseori le atribuiau puteri magice - pietre pretioase, oua de strut, coral, dinti de rechin (despre care se credea ca sunt dinti de dragon). Artistii vremii creau capodopere minunate din aceste materiale.
sursa: www.breakingtravelnews.com