Regele Hakon Hakonsson a construit aceasta biserica in jurul anului 1250, ca facnd parte din ferma regala de la Avaldsnes. Langa biserica se afla unul dintre cei mai inalti stalpi din Norvegia, Jomfru Marias synal (Acul de cusut al Fecioarei Maria). Potrivit legendei, in momentul in care stalpul va atinge peretele bisericii va veni sfarsitul lumii. Din acest motiv, de-a lungul ...
Aici, regele Harald cel Blond va va fi ghid prin cei 3.500 de ani de istorie a Avaldsness, ca loc de intalnire a Norvegiei si Europei. Regele Harald va prezinta cativa dintre regii care au condus aceasta zona, o parte dintre acestia fiind cunoscuti prin descoperirile arheologice, altii prin povestile populare.
Ferma vikinga de la Bukkoy este o reconstructioe a fermei de la Avaldsnes. Muzeul va ofera informatii despre viata stramosilor. In curtea muzeului se afla un far, o locuinta mai mica, o barca vikinga, plante si animale.
La nord de Haugesund, Haraldshaugen este o marturie a faptului ca aceasta zona este locuita de mii de ani. Haraldshaugen consta in patru monumente importante pentru istoria Norvegiei - movila funerara, crucea de piatra, locul bisericii si Monumentul National (Haraldsstotta). Potrivit legendei, regele Harald cel Blond a fost inmormantat aici.
Terenurile de la ferma Avaldsnes inca mai ascunde secrete care ne pot dezvalui amanunte despre istoria norvegiana si internationala.
In varful Karmoy se afla sase movile funerare construite in Epoca de Bronz, numite piramidele nordului. Acestea indica faptul ca acum 3000 de ani Norvegia facea comert cu Rusia, Irlanda si Mediterana.
O movila funerara din secolul III, aflata la nord de biserica St. Olav. Aici a fost inmormantat un print, iar in mormantul sau s-au gasit cele mai bogate descoperiri din aur din Scandinavia. Printre acestea se numara un colier de 590g, din aur pur.
Legenda spune ca Floke Vigjerdson a construit un far la Ryvarden in 868, inainte de a naviga spre Islanda. El a fost primul om care a calatorit spre Islanda cu intentia de a locui acolo, el fiind si cel care a dat Islandei numele. Se spune ca a folosit trei corbi pentru a-i indica drumul, de aici si numele dupa care ...
Asezarea vikinga de la Avaldenes este o copie a unei asezari vikinge, completata cu o sala lunga si toate decoratiunile.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat