Aici veti gasi doua grupuri de muzee, aflate la scurta distanta unul de altul. Primul grup contine muzeul folcloric si muzeul de ambarcatiuni vikinge, iar din al doilea grup fac parte muzeul maritim norvegian, muzeul Kon-Tiki si muzeul Fram.
Este o locatie care trebuie vazuta daca va plac operele faimosului pictor norvegian Edward Munch.
Un castel medieval construit in 1299, aflat langa centrul orasului. Zidurile de piatra creeaza o atmosfera incitanta si sunteti liberi sa va plimbati pe coridoare. Exista si doua muzee pe tema istoriei militare a Norvegiei.
Muzeul expune pluta lui Tor Heyerdahl si alte artefacte de pe Insula Pastelui.
Un mare muzeu in aer liber, cu cladiri din diverse perioade ale istoriei Norvegiei.
Arta norvegiana din perioada romantica nationala si cateva opere ale artistilor internationali. Intrarea este libera.
Aceasta se afla pe malul apei si este deschisa publicului. Sala principala prezinta picturi murale spectaculoase, cu o tematica specific nordica. In incaperile de la etaj se afla si artefacte istorice. aici se prezinta in fiecare an premiatul Nobel pentru pace.
O mare zona verde aflata la 10 minute cu metroul din centrul orasului.Pe langa faptul ca este o zona de recreere minunata, parcul este decorat cu sute de sculpturi ale artistului norvegian Gustav Vigeland. Atmosfera este relaxata si, daca cei mici au chef sa se catere pe statui, nimeni nu le va face observatie.
Se afla pe strada principala, poarta Karl Johans, in centrul orasului si are tururi ghidate gratuite.
Pe langa doua barci vichinge de 900 de ani, muzeul contine si alte artefacte vikinge si o incapere funerara cu schelete vechi.
O trambulina de schi aflata in partea de vest a orasului. a fost deschis ain 1892, insa de atunci a fost reconstruita de mai multe ori. Puteti urca pana in varful trambulinei, de unde aveti o vedere panoramica. Aici exista si cel mai vechi muzeu de schi din lume, deschis in 1923.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat