Amplasat pe strada Crangului nr. 18, centrul atrage turistii printr-o impresionata sala de expozitii cu sculpturi moderne in aer liber.
A fost ridicata in memoria Mariei de Mangop, de Alexandrel Voda si ruinele curtii Domnesti sunt o marturie a epocii lui Stefan cel Mare.
Muzeul Stiintele Naturii "Ion Borcea" este situat in parcul Cancicov, unde se afla si noul sediul al bibliotecii.
Cladirea Teatrului "George Bacovia" a fost ridicata in anul 1922 in stil neoromanesc, cu elemente gotizate.
Biserica Romano Catolica "Sfantul Nicolae" a fost construita in 1850 pe locul bisericii construite in sec. al XV-lea din porunca doamnei Margareta, una dintre sotiile lui Alexandru cel Bun.
Cladirea Bibliotecii Judetene a fost zidita in anul 1774. Este cea mai veche constructie pastrata pana in zilele noastre dupa biserica Precista.
Parcul Cancicov se intinde pe o suprafata de 25 hectare. Aici se gasesc busturile ale marilor personalitati romani
Biserica "Sf. Imparati Constantin si Elena" este singura ctitorie boiereasca din municipiul Bacau. A fost construita in anii premergatori revolutiei pasoptiste (1842-1845) de catre boierii Enachi Krupenski si Anton Barzu.
Resedinta a lui Alexandru, fiu al lui Stefan cel Mare, in perioada 1481-1496, curtea domneasca de la Bacau a reprezentat in aceasta perioada centrul administrativ, de control si de organizare al Tarii de Jos.
Casa memoriala George Bacovia este punctul de inceput al oricarui itinerar cultural bacauan.
Este o casa modesta, cu un singur nivel, sufragerie la parter, dormitor plus un vechi atelier al pictorului, la etaj. In anii 1969 si 1970 sotia pictorului profesoara Elvira Enea a donat aceasta cladire impreuna cu 133 de lucrari de pictura si 209 lucrari de grafica, Muzeului Judetean de Istorie si Arta Bacau.
Construita in anii 1910 - 1911, cladirea a fost la inceput destinatia castelului de alimentare cu apa a orasului, cu diametrul de cca. 12 m si inaltimea totala de aproape 25 m, avand 4 niveluri.
Edificiul a fost infiintat in 1957, dar a intat in circuit abia dupa 2 ani cu trei sectii: istorie, stiintele naturii si arta.
Lacul Bacau - cunoscut si ca lacul Serbanesti - se afla pe raza municipiului cu acelasi nume si are 2.300 m in lungime si 600-900 m in latime. Intreaga zona este un loc excelent de recreere in natura.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat