In nord-estul Olteniei, in judetul Valcea, intr-o regiune de dealuri si coline acoprite de paduri de fag, brad si molid se gaseste… statiunea Baile Govora.
Acest parc balnear unic a fost proiectat de peisagistul Emil Pinard, la inceputul secolului al XX-lea.
Govora a devenit importanta pentru varietatea si caracterul terapeutic al proprietatilor apelor bogate in sodiu, clor, sulf, brom (toate sunt benefice pentru cure externe) si hipotonice bogat in magneziu, calciu si sulf (pentru cure interne).
La Govora se afla un alt “ingredient” benefic in tratament: namolul. De fapt, sunt doua tipuri de namol: cel care este extras din localitate si namolul sapropelic fosil, de la Ocnele Mari.
Turistii isi pot trata aici bolile respiratorii (astm bronsic, bronsite cronice, enfizem pulmonar, pneumopatii microbiene sau virale, sinuzite, faringite, etc.), boli degenerative si boli reumatice articulare.
Govora este si locul de tratare ale disfunctiilor neurologice periferice si centrale, precum si ale unor disfunctii post-traumatice si boli asociate (ginecologice, endocrinologice, cardiovasculare, digestive si urinare).
Pe langa complexele balneologice moderne, la Govora se afla si un sanatoriu pentru boli reumatice si respiratorii pentru copii.
Atentie!
Tratamentul la statiunea Govora este contraindicat persoanelor cu boli infecto-contagioase, boli venerice tumori maligne, hemoragii, boli psihice, boli de natura tuberculoasa si femeilor insarcinate (incepand cu luna a treia).
De la Govora se poate ajunge in satul Govora, unde se afla Manastirea Govora. In partea de sud a satului Govora este localitatea Frincesti. In acest loc este Biserica dintr-un Lemn.
Cum se ajunge la Govora?
Rutier:
Bucuresti – Pitesti (A 1) – Ramnicu Valcea (DN 7) – Baile Govora (DN 67)
Feroviar:
Toate trenurile opresc in Gara Govora sau Gara Ramnicu Valcea de unde se pot lua curse auto pana in statiune.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat