Informații turistice generale
Baile Govora se afla in judetul Valcea la o distanta de 21 km de Ramnicul Valcea, pe o derivatie a soselei catre Horezu si Targu-Jiu.
Inaugurarea oficiala a statiunii are loc in anul 1910 odata cu darea in exploatare a hotelului Palace, care are particularitatea constructiva ca fiecare camera sa aiba cel putin o ora soare pe zi. Se spunea ca la Govora se inchiria soarele cu ora. Tot atunci se da in exploatare o baza de tratament cu cazi de baie din fonta, centrala termica pentru incalzirea apei si iarna pentru caldura.
Dar mai intai, in anul 1876, taranul Gheorghe Ciurea sapa un put si constata ca iese apa care arde (denumire a petrolului greu, cunoscut si sub numele de pacura). Tot atunci se descopera si apa sarata.
Dupa descoperile de petrol si de apa sarata, se scoate namol sapropelic, pe care medicul militar Zorileanu o recomanda pentru tratamente reumatismale.
Dupa trei ani se incepe exploatarea izvoarelor, unde tratamentul se facea in cazi de baie din lemn amenajate la manastirea Govora in chilii, manastire ce se aflau la circa 6 km de locul acestora. Apa de la aceste izvoare era dusa cu sacalele la manastire.
Incetul apare si primul stabiliment pentru tratament balnear, in anul 1887 si avea 29 de cabine pentru bai calde.
In paralel cu dezvoltarea statiunii se construiesc alte hoteluri si pensiuni, se dezvolta ca localitate, devenind dupa anii 1950 oras.
De istoricul statiunii Baile Govora sunt legate de numele a doua personalitati: I.C. Bratianu si al generalului dr. N. Popescu Zorileanu.
Dezvoltarea statiunii se datoreaza si cercetarii medicale la care si-au adus contributia ing. Anghel Saligny si A. Bernard, precum si geologul francez Bochet.
Statiunea Baile Govora este atestata ca statiune balneoclimaterica de interes national. Astfel, in statiune se gasesc: spatii comerciale, banca, schimb valutar, agentie loto, sali de conferinte, asistenta medicala permanenta si mijloc de transport pentru urgente medicale, asistenta medicala balneara, punct farmaceutic, centru de informare turistica, muzeu de arheologie, locuri de promenade illuminate si amenajate, terenuri sportive, terenuri de joaca pentru copii, parc balnear de aproximativ 15 ha.
Obiective turistice și atracții în Baile Govora
Călătorești în Baile Govora? Află ce poți vizita, locuri pe care nu ai vrea să le ratezi.
Imagini Baile Govora
Poze postate de către editorii și membrii comunității Turistik
Mai multe imagini
Aveți imagini din Baile Govora? Le puteți posta pe Comunitatea Turistik!
Click aici
Oferte Baile Govora
Oferte de cazare si vacante in Baile Govora publicate de Agentiile de turism si unitatile de cazare partenere