Lacul de acumulare "Izvorul Muntelui", cunoscut si sub numele de "lacul Bicaz", este amenajat pe raurile interioare din Romania. Situat pe cursul superior al raului Bistrita, lacul s-a format ca urmare a construirii barajului hidroenergetic cu acelasi nume.
Zidit in 1958, Muzeul de Istorie Bicaz este deschis din 1966 in cladirea fostului Teatru satesc "Ion Kalinderu".
La o distanta de doar 20 de km de orasul Bicaz, Cheile Bicazului reprezinta una din cele mai atragatoare zone turistice ale tarii. Amplasate in partea centrala a Muntilor Hasmas, apartin Carpatilor Orientali, sunt delimitate la nord si nord-vest de Suhardul Mare
Aria protejata Cheile Sugaului si intreg masivul calcaros al Munticelului (jud. Neamt, com. Bicaz Chei si com. Bicazu Ardelean) reprezinta un sit natural de exceptie, fiind considerat un adevarat "muzeu in aer liber".
Pestera Munticelu se afla localizata pe suprafata Muntilor Hasmas, la intrarea dinspre Bicaz in Cheile Bicazului, in localitatea Bicaz Chei, la cca 300 m diferenta de nivel fata de sosea.
Pestera Tosorog se afla in Muntii Hasmas, in apropierea limitei de sud-vest a Muntilor Ceahlau, la aproximativ 4 km de centrul satului Telec, in directia Tulghes. Accesul catre pestera se face din dreptul ultimei constructii a satului Telec
Declarata monument al naturii de mai bine de cinci decenii, Piatra Teiului este o stanca izolata formata din calcar amplasata la altitudinea de 508 m.
Recunoscuta ca fiind una dintre cele mai importante pesteri din Moldova, pestera Munticelu este amplasata la iesirea din Cheile Bicazului, in baza calcaroasa Surduc Munticelu, pe versantul stang al raului Bicaz.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat