Muzeul de Etnografie si Arta Populara
Muzeul de Etnografie are exponate ce fac referire la ocupatiile locuitorilor din zona Brailei ca: monoxile, risnite de lut si lemn, scoarte etc. si piese de arta populara.
Prima expozitie etnografica s-a deschis in 1970, intr-o aripa a sediului Muzeului Brailei. In urma cercetarilor intreprinse in anii urmatori, cercetari ce au dus la descoperirea unui mare numar de piese etnografice si de arta populara, s-a infiintat sectia de Etnografie si arta populara.
Expozitia permanenta a fost vernisata la 1 iunie 1976. Colectiile sectiei de Etnografie si arta populara sunt structurate pe urmatoarele domenii: ocupatii traditionale - agricultura (viticultura, pomicultura, legumicultura), pescuit, pastorit si cresterea animalelor, vanatoare, piscicultura; obiecte de uz casnic si gospodaresc; mestesuguri - prelucrarea lemnului, prelucrarea fierului, prelucrarea pietrei, mestesuguri casnice; industrii - prelucrarea canepii; arhitectura rurala (fragmente decorative, stalpi, etc.); arta populara - textile de interior (tesaturi de lana si bumbac), port popular; viata spirituala - obiecte de rit, icoane pe lemn si sticla; obiceiuri de peste an, dar si o colectie de arta populara - Maria si Nicolae Zahacinschi.