Dateaza din anul 1909 si este situat in Piata veche pe latura de vest.
Gradina Mare a municipiului, locul de promenada al brailenilor din marea boierime a urbei de alta data pare, la ora actuala, doar un loc al pasilor pierduti.
Este situata in zona inundabila a Dunarii, fiind considerata o rezervatie zoologica si botanica naturala, fiind asemanatoare Deltei Dunarii.
Parcul Monument are aceiasi "varsta" cu Gradina Mare, fiind mentionat pentru prima oara in 1833, cu ocazia construirii unui pod pe drumul Calarasilor pentru legatura cu Monumentul eroilor de la 1828. Desi monumentul nu mai exista denumirea parcului a ramas legata de acesta.
Piata reprezinta Centrul Nou al orasului, care incet-incet a devenit loc de manifestatii politice si social-culturale, dar si un loc de promenada al brailenilor.
Cu o traditie de peste 150 de ani, Teatrul "Maria Filotti" este considerat un monument de arhitectura pentru Braila.
Biserica poarta hramul Buna Vestire si a fost construita intre 1863-1872 dupa planurile arhitectului Avraam Ioanidis din Brusa.
Initial, aceasta cladire a fost (secolul XVII) o moschee. Insa, pe la 1831 a fost transformata in biserica ortodoxa.
Amplast intr-o veche padure, castelul - care a apartinut familiei Stirbei - isi asteapata vizitatorii. Cel mai important monument din judetul Bacau, este atazi, tabara scolara.
A fost infiintata cu prilejul centenarului scriitorului Panait Istrati (1884 - 1935), nascut in Braila. Se afla intr-o cladire construita la sfarsitul secolului al XIX-lea, cu destinatie administrativa (Casa Gradinarului).
Infiintate intr-un monument de arhitectura construit in 1912, in stil eclectic, galeriile cuprind donatia artistei Emilia Dumitrescu, formata din lucrari de pictura, grafica, gravura si piese de arta decorativa universala colectionate de artista.
Muzeu de obiecte stiintifice Braila a fost propus in anul 1880. In 1881, regele Carol I a autorizat, prin decretul regal deschiderea si functionarea acestui muzeu.
Localizata in centrul civic al orasului, Fantana este opera a celebrului sculptor roman Constantin Lucaci.
Lucrarile plastice din secolele XIX-XX ale lui Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Theodor Pallady, Henri Catargi, dar si arta aplicata si decorativa straina se gasesc toate adunate in Muzeul de Arta.
Muzeul de Etnografie are exponate ce fac referire la ocupatiile locuitorilor din zona Brailei ca: monoxile, risnite de lut si lemn, scoarte etc. si piese de arta populara.
Muzeu memorial poseda urmatorul profil: memorial, stiintele naturii, alaturi de mobilier de epoca, fotocopii, documente si carti amintind de activitatea de cercetare a naturalistului, Ion Borcea.
Statiunea balneara Lacu Sarat se afla la 5,5 km de orasul Braila. Situata in mijlocul campiei brailene, pe marginea lacului al carui nume il poarta, statiunea este imprejmuita de padure (70 ha), fapt ce atenueaza climatul de stepa si constutuie un placut loc de recreere.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat