Numita initial Biserica Sfanta Maria, a fost distrusa in mare parte, in 1421, de invazia turca.
Cam prin 1477, reconstructia bisericii este finalizata. Dimensiunile impresionante ale cladirii, de 90 metri lungime si o latime de 25 si 37 metri, ii atribuie “titlul” de cel mai mare lacas de cult din Romania. Tot aici se gaseste cel mai mare clopot din tara (cantareste peste 6,3 tone).
Incendiul din 1689 o distruge partial, necesitand o renovare de 100 de ani. Din cauza peretilor negri de fum a fost supranumita Biserica Neagra (in germana Die Schwarze Kirche).
La Biserica Neagra se gaseste o orga cu peste 4.000 de tuburi, fiind considerata prntre cele mai mari din Europa.
Daca tot ati ajuns aici nu trebuie sa ratati colectia de covoare vechi, piesele de mobilier, obiectele de cult si cristelnita din bronz.
In interiorul bisericii se gasesc o serie de statui, dintre care cea mai veche este cea a Sf. Ioan Botezatorul, alte reprezentatii sunt: Toma Plebeanul, Sf. Iacob pelerinul, Fecioara Maria, Pavel, Luca si Sebastian.
Pe contrafortul din partea nordica este o statuie reprezentand un copil care sta sa cada. Legenda spune ca in timpul constructiei bisericii, un mester a devenit invidios pe un ucenic foarte talentat.
la un moment dat, i s-a cerut copilului sa ridice ceva de pe cornisa si cand acesta s-a aplecat, mesterul l-a imbrancit.
De-a lungul timpului, Biserica a fost supusa la mai multe lucrari de intretinere si renovare.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat