Construita in secolul al XVI-lea locatia era, de fapt, o hala in care erau depozitate diverse marfuri.
Constructia ei a inceput in anul 1383 pe vatra unei alte biserici datand din prima jumatate a secolului al XIII-lea.
Bastionul Tesatorilor este unul dintre cele sapte turnuri construite in jurul Brasovului in secolul al XV-lea, alaturi de Bastionul Fierarilor, Funarilor, Postavarilor, Graft.
Biserica Sf. Bartolomeu este cel mai vechi monument istoric din Brasov, construit in 1233, in stil romanic, de catre calugarii cistercieni.
Situata in scheii Brasovului, prima Scoala Romaneasca a fost construita in apropierea Bisericii Sf. Nicolae. Scoala a fost atestata documentar in 1495 prin bunavointa domnitorului Neagoe Basarab.
Cetatuia a fost ridicata incepand cu 1553-1554 de catre austrieci pe Dealul "Sf.Martin", denumit ulterior dupa numele fortificatiei.
Cum arata un "Paradis acvatic"? Il poti vederea in realitate la... Brasov. Deschis in 2007, complexul de agrement "Paradisul Acvatic" are opt piscine moderne acoperite sau in aer liber, tobogane cu apa, centru SPA, teren de fotbal acoperit, loc de cazare si terasa.
Este prima biblioteca publica brasoveana care a functionat pe baza unui regulament a fost creata in anul 1835, in cadrul Casinei Romane.
Construita intre 1905 - 1906 dupa proiectele arhitectului Albert Schuler.
Casa Sfatului este situata in centrul vechi al municipiului Brasov, in Piata Sfatului si este una dintre cele mai reprezentative cladiri a Brasovului.
Monument de arhitectura romaneasca ridicat in anii 1895-1896. In acel timp era interzisa si circulatia romanilor prin piata.
Piata Sfatului din Brasov este cel mai cunoscut si cel mai vizitat loc din oras, fiind frecventat atat de turisti cat si de localnici pentru care reprezinta un loc de relaxare si punct de intalnire intre prieteni.
Vechea poarta iesea in afara zidurilor cetatii si dispunea de galerii din lemn etajate. Un document din 1522 arata existenta unui depozit de obuze si praf de pusca, precum si a unei locuinte pentru paznic.
Porta Schei a fost ridicata in anii 1827-1828 pentru a usura comunicarea cu cetatea a locuitorilor din Scheii Brasovului.
Reprezinta opera a sculptorului berlinez Haro Magnussem. A fost dezvelita in anul 1898. Pe soclul monumentului se afla doua bazorieliefuri din bronz.
Este cunoscuta ca fiind cea mai stramta strada din oras, explicatia consta in faptul ca de la inceput a fost destinata a face legatura dintre strazile Portii si Cerbului, fiind un simplu coridor pentru pompieri.
Tampa este un munte care apartine de masivul Postavaru, localizat in sudul Carpatilor Orientali si inconjurat aproape in totalitate de municipiul Brasov.
Turnul Alb tine de fortificatiile exterioare ale Brasovului medieval fiind situat pe un varf de stanca al dealului Warthe.
Astazi, cladirea este din prima faza de ridicare a zidurilor cetatii (sfarsitul sec. XIV, inceputul sec. XV). Zidaria turnului are o inaltime de peste 11 metri.
Situat in coltul de nord-vest al vechii cetati medievale a Brasovului, acest monument gazduieste azi arhiva orasului Brasov (pe strada G. Baritiu, langa Maternitatea din Brasov).
Este situat in fata zidurilor dinspre Tampa ale cetatii, unde posibilitatile de atac erau mai reduse. Bastionul Funarilor a fost conceput in forma hexagolana. Atestat in 1416, este incendiat la 1461 dar refacut. Dupa incendiul din 1689, bastionul sufera grave distrugeri.
A fost construit la mijlocul secolului la XVI-lea la jumatatea distantei dintre Bastionul Fierarilor si Bastionul Curelarilor in dreptul Turnului Alb. La inceput, bastionul Graft avea un dublu rol: asigura legatura dintre oras si Turnul Alb si intarea apararea pe latura de nord a orasului.
A fost unul dintre cele mai puternice puncte de aparare ale cetatii brasovene. Situat in coltul de est al cetatii, conceput informa de elipsa, bastionul, restaurat in anii trecuti, poate fi vazut si astazi.
Este cel mai bine pastrat dintre toate monumentele si considerat de catre specialisti ca o constructie unica de acest gen in tara noastra.
Este situata pe Str. George Baritiu, vizavi de Biserica Neagra. In Transilvania, prezenta negustorilor greci, care aduceau tesaturi orientale si mirodenii, este cunoscuta inca de la sfarsitul veacului al XVI-lea, devenind mai activa in secolul urmator.
Pe "Dealul de Jos" exista inca din secolul al XIV-lea (1395) o capela. In acea perioada Brasovul se muta intre Tampa si Warthe, la adapost de navalitori.
In virtutea sistemului religiilor recepte ortodocsii nu aveau voie sa construiasca biserica in interiorul cetatii. Astfel dupa repetate interventii edilii orasului aproba in 1786 transformarea cladirilor interioare ale unor case sasesti in biserica, dar fara turn, clopot sau toaca.
Biserica Sfantul Ioan este o cladire in stil gotic care a suferit transformari in perioada umanista si baroca in sec. XVI-XVIII.
Atestata ca monument din 1292 biserica a fost construita in piatra in 1495 ca sprijinul conducatorilor proviniciilor romane. Dimensiunile sale impresionante domina partea veche a Brasovului - Scheii Brasovului.
Sinagoga construita in anul 1899 dupa planurile arhitectului Leopod Baumhorn, format la Scoala Vieneaza. Cladirea a fost inaugurata la 20 august 1901. In cadrul Comunitatii functioneaza un restaurant ritual, un cabinet medical si un serviciu de asistenta.
Fosta locuinta a compozitorului, in anul 1960, muzeul cuprinde documente originale, afise de concert, partituri, mobilier, pianul si obiecte personale ale compozitorului Gheorghe Dima (1847 - 1925).
Cladirea (demisol, parter, etaj, pod/mansarda) a fost ridicata in anii 1930-1931, dupa planurile arhitectului Coloman Halasz. Este in stil modernist interbelic, cu acoperis in patru ape, cu invelitoare de tigla si lucarne dreptunghiulare, avand, la etaj, un bovindou pe coltul de sud-vest.
Casa Muresenilor s-a infiintat in anul 1968, ca urmare a donatiei facute de urmasii familiei Muresianu. Ei puneau astfel in opera testamentul cultural al lui Iacob Muresianu, oferind statului roman, in vederea organizarii unui muzeu, spatiul necesar, o foarte valoroasa colectie
Casa Parohiala Evanghelica detine, conserva si valorifica expozitional argintarie de cult.
In Evul Mediu a fost una din principalele cetati din Transilvania. Construirea centurii de aparare incepe in secolul XIV, lucrarile fiind incheiate in secolul XVII, cand zidurile cetatii, inalte de 12 metrii, groase de 1,70-2,20 metri aveau o lungime de 3 km.
Amplasat in cartierul Noua - la marginea de sud-est a Brasovului - gradina zoologica se afla in mijlocul unei paduri.
Adaposteste o colectie modesta de arta contemporana. Totodata, gazduieste atat icoane pe lemn, cat si pe sticla, portrete, tablouri si lucrari de sculptura.
Muzeul de Etnografie din Brasov este consacrat etnologiei regionale din sud-estul Transilvaniei, ilustrand prin patrimoniul sau valoros de peste 10.000 de piese, civilizatia comunitatilor rurale din zona Bran, zona Rupea, Tara Oltului si Tara Barsei.
Muzeul Sporturilor, gazduit in cladirea bazei sportive Olimpia, prezinta evolutia unor sporturi cu traditie in oras si judet (schi, tir, ciclism, etc.). Un rol important la realizarea acestui muzeu a avut Alexandru Dinca, important gazetar sportiv, om care si-a dedicat intreaga viata sportului.
Parcul Rudolf este primul parc al brasovenilor, infiintat in 1903. Dupa lungi modificari, parcul a fost redat publicului, in 2007.
Parcul este amplasat in Centrul orasului, pe Bulevardul Eroilor. Este inconjurat de Biserica Sf. Treime (sec XVII - XIX), cladirea Primariei, Muzeul de Arta, Casa Armatei.
Cetatea Feldioara astazi oras - se afla pe malul stang al Oltului, la 17 km nord-vest de Brasov. Aici inca se mai gasesc fragmente de sticlarie, ceramica, obiecte de aur si 21 de monede romane.
Canioanele Sapte Scari si Tamina se afla in Masivul Piatra Mare si sunt printre cele mai cunoscute canioane de acest fel din tara, asta si datorita amenajarilor care au fost facute aici, astfel, au fost montate scari, podete pentru ca sa fie accesibile unui numar cat mai mare de turisti.
Parc Aventura este un loc unde ii invita pe adulti cel putin o ora in "lumea copiilor". Aici, puteti sa descoperiti padurea din varful copacilor, trecand prin clee 100 de jocuri impartite in opt parcursuri de dificultati progresive.
Paintball-ul este un sport folosit de consultantii de team-building atat pentru dezvoltarea individuala cat si pentru cea de echipa.
Deschis in vara anului 2008, Aqua Park este considerat cel mai mare parc acvatic din Romania.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat