In anul 1911 s-a ridicat cladirea Castelului si o serie de grote, cascade si fantani arteziene, toate situate in parcul al carui proprietar a fost printul Gheorghe Cantacuzino zis "Nababu".
Muzeul memorial "Cezar Petrecu" este o sectie a Muzeului Judetean de Istorie si Arheologie din Ploiesti. Cladirea are trei nivele , din care doar paterul si primul etaj sunt deschise publicului. Vizitatorul va vedea aici... fotografii de familie, caietul de elev, file din jurnalul personal, volume cu dedicatii, manuscrise, distinctii primite, mobilier rustic, ceramica romaneasca, statui si tablouri, dar si acte ...
Zidita din piatra de cariera, biserica Domenasca este o copie redusa a Manastirii Horezu. Prin arhitectura deosebita, dotarile interioare precum si vechimea sa, intra in randul monumentelor remarcabile ale statiunii.
Situat intre Biserica Domneasca si statia CFR, a fost ridicat in anul 1928 prin grija patronului fabricii de hartie Otto Schiel. Statuia a fost dedicata eroului "Caporal Vasile Musat", cazut in primul razboi mondial.
Situat la o distanta de 10 minute de cabana Babele, marele Sfinx din Bucegi, a fost fotografiat, se pare, pentru prima data, prin anul 1900, dar din fata, si nu din profil, asa cum apare in imaginile "uzuale".
Babele atrag turistii datorita formelor unice pe care le prezinta. Foarte interesant e ca pe acest platou al muntilor Bucegi, natura a modelat aproape toate stancile din imprejurimi.
Cascada Urlatoarea reprezinta un punct deosebit de atractie. Se afla sub poalele Jepilor, deasupra Poienii Tapului, unde paraul se arunca si cade de la o inaltime de circa 15 m.
Masivul Bucegi ocupa un loc de frunte in lantul Carpatilor romanesti prin flora de rara bogatie si diversitate, care a atras inca de multa vreme numerosi cercetatori si iubitori ai naturii din tara si de peste hotare.
Rezervatia Poiana Crucii sau Cocora protejaza o poiana, adapostind o specie de ghintura.
Cel de-al saselea varf muntos din Romania, Varful Omu din muntii Bucegi are o altitudine de 2.505 m sau 2.514 m in varful acestuia.
Varful caraiman are o altitudine de 2.025 m si este vizibil de pe creasta Pietrei Mari si de pe Valea Prahovei. Este foarte usor de recunoscut datorita Crucii, care este asezata pe unul dintre versantii sai.
Partia Kalinderu este una dintre cele mai moderne partii din tara, situata la poalele Caraimanului. Partia are doua variante de sosire: cea din stanga este recomandata incepatorilor, iar cea din dreapta este alegerea iubitorilor de snowboard si a schiorilor cu experienta.
Crucea eroilor de pe muntele Caraiman a fost ridicata intre 1926 si 1928, fiind inchinata eroilor cazuti in primul razboi mondial. Crucea are 33 m inaltime si noaptea este luminata.
Partia de ski Busteni-Gura Diham are o dificultate usoara, lungimea de 4.000 m, nu are iluminare nocturna si nici zapada artificiala.
Micuta partie de ski Silva este destinata schiorilor incepatori.
Partia de ski de pe Valea Cerbului nu este amenajata si este folosita cu preponderenta pentru schiul de fond.
Partia de ski Cabana Omu are un grad de dificultate mare, altitudinea de 2.507 m, lungimea de 1.500 m, nu are iluminare nocturna si nici zapada artificiala.
Partia de ski Boncu are un grad de dificultate mare, lungimea de 1.600 m, diferenta de nivel de 60 m, nu are iluminare nocturna si nici zapada artificiala. Transport: instalatie pe cablu "tele-gondole", cu 4 locuri cu cabina inchisa si cu scaune incalzite.
Partia de ski Costila - Caraiman are un grad de dificultate mare, lungimea de 400 m, diferenta de nivel de 250 m, nu are iluminare nocturna si nici zapada artificiala.
Partia de ski de la Babele este neamenajata, dar este practicabila pentru schiorii de performanta. Pentru urcarea la Pestera - Babele, nu beneficiati de telecabina, telescaun sau teleschi.
Partia de ski Piatra Arsa are un grad de dificultate mic, lungimea de 300 m, diferenta de nivel de 60 m, nu are iluminare nocturna si nici zapada artificiala.
Partia de ski Valea Gaura are un grad de dificultate mediu, lungimea de 800 m, diferenta de nivel de 200 m, nu are iluminare nocturna si nici zapada artificiala.
Partia de ski Cabana Babele are un grad de dificultate mic, lungimea de 400 m, diferenta de nivel de 60 m, nu are iluminare nocturna si nici zapada artificiala.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat