cel mai mare loc de relaxare din orasul Buzau, Parcul Crang poseda o suprafata de aproximativ 10 hectare. Aceasta suprafata reprezinta o parte dintr-o padure de 189 ha, numita padurea Crang, un rest din Codrii Vlasiei.
Monumentul de arhitectura casa Vergu-Manaila din secolul al XVIII-lea gazduieste colectia de etnografie. Structura tematica a expozitiei permanente prezinta ocupatiile fundamentale, ocupatii secundare
Rugaciunea este un monument funerar, executat la comanda de Brancusi la Paris in atelierul sau din Montparnasse. Initial a concepuse un ansamblu, sub forma unei platforme cu trei trepte pe care, o femeie acoperita cu un voal, plange incovoiata de durere.
Cladirea seminarului teologic face parte din complexul epscopal. Avand un stil neoclasic, cladirea a fost construita 1836-1838, de catre episcopul Chesarie.
In anul 1891, Basil Iorgulescu cerea Ministerului Cultelor si Instructiunii Publice permisiunea de a constitui la Buzau o colectie de piese arheologice si istorice, care fusesera adunate de acesta in cei peste 10 ani de cautari in judet.
Palatul comunal, edificiu monumental construit intre 1899-1903, dupa planurile arh. Al. Savulescu, in a carui plastica decorativa regasim loggia brancoveneasca.
Lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund sunt cele doua nume atribuite acestui loc magnific.
Chiar si in Romania, gheata are o magie aparte... in Buzau. Ice Magic este o baza de sport si agrement, amplasata la iesirea din oras, pe directia Ploiesti-Bucuresti. Ice Magic pune la dispotia iubitorilor ghetii 1.800 mp, o zona de agrement si un local tip cafenea.
In Subcarpatii de Curbura, la poalele Dealului Ciolanu, la o altitudine de aproximativ 400 m, (jud. Buzau) se afla Poiana Pinului.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat