In 1975 se infiinteaza colectia de arta populara in cadrul Muzeului de Arta Constanta, iar in 1980 capata statut de sectie.
Muzeul Militar National a fost deschis publicului in august 1967, intr-o cladire special construita pentru aceasta.
Aflata in imediata apropiere a Pietei Ovidiu, Moscheea a fost ridicata in anul 1910, pe locul unei vechi geamii. Minaretul, a carui inaltime atinge 50 m si cupola cladirii au fost construite din beton armat.
Constructie in stil romanic, ridicata in 1937, dupa planurile arhitectului Romano de Simon, pe locul unei alte biserici catolice ce data din 1885. Este realizata din caramida rosie aparenta si are un turn patrat.
Este o constructie ridicata dupa planurile arhitectului Ion Mincu intre 1883-1885. In interiorul sau se afla doua jilturi artistic lucrate.
A fost ctitorita intre anii 1863 si 1865, unde contributia cea mai mare a venit din partea coloniei grecesti din oras. Pentru construirea ei s-a primit aprobarea sultanului Abdul Azis.
Cazinoul este una dintre primele caldiri ridicate in Constanta, imediat dupa ce acest oras a fost preluat de catre administratia romaneasca si cladirea nu s-a mai numit Kustenge.
Acvariul, prima sectie a Complexului Muzeal de Stiinte ale Naturii (CMSN) este amplasat la malul marii pe faleza Cazinoului, in imediata vecinatate a acestuia.
Deschis la 1 iunie 1972, Delfinariul din Constanta reprezinta o mare atractie pentru turisti. Frumoasele mamifere inzestrate cu o inteligenta deosebita uimesc si distreaza in acelasi timp.
Ca o fereastra deschisa permanent spre cer, Planetariul din Constanta este ca un "far" la malul Marii Negre. Primul obiectiv public de acest gen din tara, luand fiinta in anul in care omul a reusit sa "atinga" pentru prima data cu piciorul Luna (1969)
Statuia poetului Ovidiu este opera sculptorului Ettore Ferrari. Monumentul a fost ridicat in 1887, de locuitorii orasului, prin subscriptie publica.
Bustul lui Mihai Eminescu este amplasat pe Faleza Cazinoului. A fost realizat de Oscar Han si dezvelit la 15 august 1934. Poetul a stat la Constanta, in luna iunie 1882, 10 zile, la "Hotel d`Angleterre", pe locul caruia se afla actualul Hotel "Intim".
In anii 1958-1959, in spatele cladirii Consiliului Judetean Constanta, au fost descoperite structurile unui monumental edificiu public din sec. III-IV.
In antichitate orasul era asezat pe partea peninsulara, ridicata la 15-30 m deasupra nivelului marii, fiind ferit de atacurile surpriza de pe mare.
Farul Genovez este situat pe faleza Cazinoului din Constanta. A fost construit intre anii 1858-1860, in amintirea negustorilor genovezi care au frecventat Pontus Euxin in secolul XIII.
S-a deschis la 3 august 1969, in fostul local al Scolii Navale, in imediata vecinatate a panoramei portuare si marine. Muzeul Marinei Romane are un patrimoniu care ii confera statutul de unicat national.
Statul Major al Marinei Militare este amplasat pe faleza Cazinoului. Este o cladire inaltata in 1882, avand destinatia de hotel.
Mormantul pictat este amplasat langa Colegiul National "Mircea cel Batran". A fost descoperit la 25 februarie 1988, in cadrul unei bogate necropole din secolul al IV-lea e.n.
Amplasata pe o stanca, deasupra Portului turistic Tomis, vila este construita, asa cum arata inscriptia de deasupra usii, in anul 1899, dupa planurile arhitectului Gr. Cerchez si comandata de numismatul Mihai Sutu.
Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie, amplasat in Piata Ovidiu, cladirea sa este construita intre anii 1911-1921, fiind destinata Primariei si este opera arhitectului V. Stefanescu, in stilul scolii romanesti de arhitectura al lui I. Mincu.
Cladirea dateaza din anul 1936, cand a fost inaltata ca amfiteatru al liceului "Mircea cel Batran". In 1952 sala, care ramasese la stadiul de groapa, este amenajata.
Pe malul lacului Sinoe, la aproximativ "500 de stadii de gura sacra a Istrului" (dupa cum precizeaza Strabon), se afla Cetatea Histria - prima colonie greaca de pe tarmul de vest al Marii Negre si cel mai vechi oras de pe teritoriul Romaniei.
Cea mai veche cetate intemeiata de navigatorii si negustorii greci veniti din orasul Milet (Asia Mica) este cu siguranta cetatea Tomis.
Distractia capata contur la lumina lunii, mai exact la Luna Parc. De pe bulevardul Mamaia din Constanta, patrunzi intr-o lume a distractiei, de unde nu vrei sa mai evadezi.
La o distanta de aproximativ 133 km de Constanta, in localitatea Galita, isi deschide larg portile Manastirea Dervent.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat