Situata in Padurea Garboavele, pe o suprafata de 7 ha, la o distanta de 17 km nord-vest de Galati, Gradina Zoologica se afla intr-o etapa de dezvoltare si modernizare.
In anul 1866 se pune piatra de temelie a bisericii cu hramul "Schimbarea la Fata", a carei sfiintire se face dupa 6 ani de catre episcopul Melchisedec alaturi de Arhimandritul Eughenie Xiropotamo.
Biserica fortificata ,"Precista" este constructia cea mai veche din Galati, fiind sfintita ca lacas de cult in septembrie 1647, in timpul domniei lui Vasile Lupu.
Complexul Muzeal Stiintele Naturii face parte din topul muzeelor romanesti. Avand o istorie scurta, de aproximativ 50 ani, muzeul incepe cu anul 1990, o etapa noua de dezvoltare si modernizare prin promovarea unui proiect ce-i schimba structura si amploarea.
Inaugurat in 1967, Muzeul de Arta Vizuala Galati este primul muzeu de arta contemporana din Romania si a fost special conceput pentru a prezenta noile tendinte ale fenomenului plastic din secolul XX, destinatie pe care o mentine si astazi.
Inaugurat in anul 1939 sub denumirea Muzeul "Vila Cuza Voda", muzeul are la baza colectia institutorilor Paul si Ecaterina Pasa.
Pe strada Domneasca, in plin centrul orasului, intr-un spatiu ambiental de o deosebita frumusete, se afla statuia lui Costache Negri.
Monumentul ridicat in fata Universitatii Dunarea de Jos, langa Primarie, reprezinta o copie realizata de sculptorul Gheorghe Terescenco, in 1992, dupa statuia de la Bucuresti, daruita, in 1906, de Municipalitatea Romei.
Pe strada Egalitatii se afla ruinele unei porti monumentale. Construita din caramida, poarta este amplasata in zidul masiv al curtii unui vechi han, probabil, de la inceputul secolului al XIX-lea.
Constructie unica in Romania, Casa macri a fost zidita in 1910. Aici este si locul unde a cantat George Enescu.
Casa Lambrinidi situata pe Str. Domneasca nr. 51, langa Universitate. Construita de Epaminonda Lambrinidi, proprietarul unei mori de pe strada Portului, are ca anexa o turnatorie si atelier de reparat masini si vase.
Casa Robescu - Palatul Copiilor - este construita in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, dupa proiectul arhitectului Ion Mincu.
Localizat in centrul Galatilor, Palatul Universitatii este fostul palat al justitiei (construit intre 1911-1913). Astazi reprezinta sediul Universitatii si ocupa in vechiul peisaj arhitectural al municipiului locul cel mai de seama
Palatul Navigatiei, astazi Gara fluviala, este atestata din ultimul deceniu al secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea, fiind proiectat de arhitectul Petre Antonescu.
Teatrul Dramatic "Fani Tardini" are o vechime de peste 45 de ani. Este un teatru de repertoriu cu profil dramatic, cu trupa permanenta alcatuita din 25 de actori, 2 regizori, un scenograf.
Teatrul Gulliver a luat fiinta la 1 octombrie 1952 si are in centrul atentiei: copilul. Pana in acest moment, au fost prezentate perste 200 de titluri, (4-5 premiere pe stagiune) din literatura romana si universala pentru copii, sub iscusita conducere a numerosi oameni de cultura.
Infiintat in anul 1956, teatrul organizeaza anual "Zilele Muzicale Galatene", cand sunt prezentate publicului cele mai reprezentative titluri ale repertoriului de toate genurile.
Impunatorul edificiu a fost inaugurat la 27 aprilie 1906. Astazi este sediu al Prefecturii judetului Galati.
Biserica Mavromol - in limba graca "Stanca neagra" - a fostei manastiri Mavromol poarta hramul Adormirea Maicii Domnului.
Monument istoric si de arhitectura a fost ctitorita in anul 1790, pe locul unei alte biserici.
Faleza este una dintre zonele reprezentative ale orasului Galati. Loc de promenada atat pentu locuitorii orasului cat si pentru turisti.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat