Valea Morilor este o rezervatie naturala botanica pe o suprafata de 1 ha.
Valea Caprioarelor este o zona peisagistica protejata si rezervatie botanica.
Partia de ski de pe Feleac este una dintre cele mai moderne partii de schi din Romania, prima din Transilvania dotata cu instalatie de produs zapada artificiala si cu sistem avansat de iluminare pentru utilizarea partiei pe timp de noapte.
Cladirea veche, construita in stil roman, a bisericii romano-catolice din satul Ghelinta a fost extinsa in secolul al XV-lea, insa in interiorul cladirii au fost pastrate frescele executate la inceputul secolului al XIV-lea.
Partia de ski Ghelinta are un grad de dificultate mediu, lungimea de 500 m si altitudinea de plecare de 1.000 m.
Partia de ski Miklos are un grad de dificultate ridicat, lungimea de 200 m, altitudinea la plecare de 1.376 m, beneficiaza de nocturna dar nu de zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi.
Partia de ski Kosut are un grad de dificultate ridicat, lungimea de 630 m, altitudinea la plecare de 1.423 m, nu beneficiaza de nocturna si de zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi.
Partia de ski Kosut 2 are un grad de dificultate mediu, lungimea de 630 m, altitudinea la plecare de 1.423 m, nu beneficiaza de nocturna si de zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi.
Partia de ski Kosut 3 are un grad de dificultate mic, lungimea de 1.000 m, altitudinea la plecare de 1.423 m, nu beneficiaza de nocturna si de zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi.
Partia de ski Csipike are un grad de dificultate mediu, lungimea de 400 m, altitudinea la plecare de 1.300 m, beneficiaza de nocturna dar nu de zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi (lungime - 300 m, pret - 1 leu urcarea).
Partia de ski Ozon are un grad de dificultate mic, lungimea de 300 m, altitudinea la plecare de 1.440 m, beneficiaza de nocturna dar nu de zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi.
Partia de ski Tofalvi are un grad de dificultate mic, lungimea de 200 m, altitudinea la plecare de 1.440 m, nu beneficiaza de nocturna si de zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi.
Partia de scki Cora are un grad de dificultate mediu, lungimea de 730 m, diferenta de nivel de 125 m si nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala.
Partia de ski Brazi are un grad de dificultate mic, lungimea de 250 m, diferenta de nivel de 35 m si nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala.
Partia de ski Poiana Soarelui are un grad de dificultate mic, lungimea de 365 m, diferenta de nivel de 50 m si beneficiaza de iluminare nocturna, dar nu si de zapada artificiala.
Partia de ski Izvorul Muresului se afla in apropierea centrului studentesc ale caror Serbari ale Zapezii sunt faimoase.
Partia de ski Sugo are un grad de dificultate mediu, lungimea de 800 m si este deservita de teleschi. Altitudinea la plecare este de 1.700 m si la sosire de 1.570 m, diferenta de nivel fiind 130 m.
Partia de ski Nagy Mihali are un grad de dificultate ridicat, lungimea de 650 m si este deservita de teleschi. Altitudinea la plecare este de 1.750 m si la sosire de 1.570 m, diferenta de nivel fiind 180 m.
Partia de ski Kisci Mihali are un grad de dificultate mic, lungimea de 300 m si este deservita de teleschi. Altitudinea la plecare este de 1.600 m si la sosire de 1.550 m, diferenta de nivel fiind 50 m.
Valea paraului Varghis a fost declarata in anul 1980 zona de protectie a naturii. Are 800 ha si se afla in administratia Consiliului local din Meresti.
Pestera Orban Balazs ("Kolik" - "Gaura de piatra"). Accesul la pestera: dinspre Meresti (9 km), dinspre Varghis (14 km cu automobilul pana la paraul "Hidegaszo", dupa care mergand pe jos 1 km).
Partia de ski Meresti are un grad de dificultate mediu, lungimea de 300 m si altitudinea de plecare de 800 m.
Partia de ski Sumuleu are un grad de dificultate usor spre mediu, are lungimea de 400 m si este dotata cu telecabina. Altitudinea de plecare este de 870 m si cea de sosire 790 m, diferenta de nivel fiind de 80 m.
Partia de ski Tolvajos are un nivel de dificultate scazut, lungimea de 500 m, latimea medie de 230 m si altitudinea de plecare de 1.250 m.
Partia de ski Veres Viz are lungimea de 250 m si se adreseaza in special incepatorilor, avand un grad de dificultate scazut. Sezonul de schi dureaza aproximativ 100 de zile pe an si dotarile includ: babyschi cu scaun mobil si centre de inchiriat echipament sportiv. Se practica si snowboard.
Partia Moski este de fapt partea superioara a Partiei Mogosa, unde exista o instalatie de teleschi proprie. Pentru a urca in punctul de start al teleschiului Moski se ia telescaunul din Statiunea Suior.
Partia de ski Mogosa este omologata pentru competitii F.R.S.B. Nu exista nocturna.
Partia de ski Sub Telescaun are un grad de dificultate crescut, lungimea de 3.300 m, diferenta de nivel de 700 m si nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Partia Sub Telescaun este deservita de telescaun.
Partia de ski Nordica are un grad de dificultate mediu, lungimea de 1.200 m, diferenta de nivel de 260 m si nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Partia Nordica, sau Caldare, este deservita de teleschi.
Partia de ski Valea Soarelui are un grad de dificultate mic, lungimea de 760 m, diferenta de nivel de 180 m si nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Partia Valea Soarelui este deservita de teleschi.
Partia de ski Sugas are un grad de dificultate mediu, lungimea de 500 m si beneficiaza de schi lift si iluminare nocturna. Partia Sugas este amplasata la o altitudine de 741 m, avand latimea medie de 70 m si diferenta de nivel de 136 m.
Partia de ski Cohard se afla pe versantul nordic a Suhardului Mare si are o lungime de 4.000 m.
Partia de ski Raza Soarelui se afla in spatele hotelului cu acelasi nume si are o lungime de 500 m.
Partia de ski Oncesti 1 este o partie de coborare, avand un nivel de dificultate mediu.
Partia de ski Oncesti 2 este o partie de coborare, avand un nivel de dificultate scazut.
Partia de ski Daneasa este o partie de schi fond, avand un grad de dificultate scazut.
Partia de ski Oncesti-Paltinis este o partie de schi fond, avand un grad de dificultate scazut.
Partia de ski Gaujoara este o partie de schi fond, avand un grad de dificultate scazut.
Partia de ski Dealul Poplacii este o partie de schi fond, avand un grad de dificultate scazut.
Partia de ski Santa este o partie de schi fond, avand un grad de dificultate scazut.
Partia de ski Parang sau telescaun 1 are un nivel de dificultate medie, lungimea de 2.400 m si este deservita de telescaun.
Partia de ski Spre Saivane are un grad de dificultate mediu, lungimea de 900 m, diferenta de nivel de 250 m si beneficiaza de iluminare nocturna.
Partia de ski Poiana are un nivel de dificultate mic, lungimea de 250 m si este deservita de teleschi. Diferenta de nivel este de 100 m si partia nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala.
Partia de ski Euro Parang are un nivel de dificultate mediu, lungimea de 600 m si diferenta de nivel de 205 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Partia Euro Parang este deservita de teleschi.
Partia de ski Sub Telescaun 2 are un nivel de dificultate mic, lungimea de 360 m si diferenta de nivel de 100 m. Transportul este asigurat de teleschi si partia beneficiaza de iluminare nocturna. Nu exista zapada artificiala.
Partia de ski Paraul Rece are un nivel de dificultate scazut si lungimea de 3.829 m. Altitudinea de plecare ste de 1.670 m, iar cea de sosire de 1.040 m.
Partia de ski Tihuta 2 are un nivel de dificultate mediu, lungimea 800 m si este deservita de telescaun. Altitudinea la plecare ste de 1,150 m, la sosire de 1.010 m, iar diferenta de nivel este de 140 m.
Partia de ski Tihuta 3 are un grad de dificultate mediu si lungimea de 300 m.
Partia de ski Bradul are un grad de dificultate scazut si lungimea 500 m. Partia Bradul are altitudinea la plecare de 1.112m si la sosire de 1.035 m.
Partia de ski Sulinar are un grad de dificultate mediu si lungimea 2.441 m. Partia Sulinar are altitudinea la plecare de 1.700 m si la sosire de 1.040 m.
Partia de ski Kanzel are un grad de dificultate ridicat si lungimea 315 m. Partia Kanzel are o altitudine la plecare de 1.760 m si la sosire de 1.634 m.
Partia de ski Ruia are un grad de dificultate ridicat si lungimea 540 m. Partia Ruia are altitudinea la plecare de 1.694 m si la sosire de 1.500 m.
Partia de ski Subteleferic are un grad de dificultate ridicat si lungimea 2.150 m. Partia Subteleferic are altitudinea la plecare de 1.685 m si la sosire de 1.040 m.
Partia de ski Drumul Rosu are un grad de dificultate scazut si lungimea 3.829 m. Partia Drumul Rosu are altitudinea la plecare de 1.670 m si la sosire de 1.040 m.
Partia de ski Lupul are un grad de dificultate ridicat si lungimea 2.860 m. Partia Lupul are altitudinea la plecare de 1.700 m si la sosire de 925 m.
Partia de ski Stadion are un grad de dificultate scazut si lungimea 300 m. Partia Stadion are altitudinea la plecare de 1.035 m si la sosire de 1.003 m.
Partia de ski Slalom are un grad de dificultate mediu si lungimea 575 m. Diferenta de nivel este de 217 m.
Partia de ski Icpat are un grad de dificultate ridicat si lungimea 1.100 m. Partia Ispat are altitudinea la plecare de 1.320 m si la sosire de 925 m.
Partia de ski Havas Bucsin se afla la 30 de km de la Gheorgheni, de la Varful Bucinului coborand spre Praid (Sovata) 1,5 km la stanga. Dinspre (Sovata) Praid spre Gheorgheni, de la km 20 urcand 500 m la Varful Bucinului la dreapta.
Partia de ski Bogdan 1 are un grad de dificultate scazut, lungimea de 600 m si altitudinea de plecare de 1.200 m. Partia este deservita de teleschi. Accesul se face pe un drum forestier, pe jos sau cu ratacul.
Partia de ski Bogdan 2 are un grad de dificultate scazut, lungimea de 400 m si altitudinea de plecare de 1.130 m. Partia este deservita de teleschi. Accesul se face pe un drum forestier, pe jos sau cu ratacul.
Partia de ski Cocos are un grad de dificultate mediu, lungimea de 2.250 m si diferenta de nivel de 394 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Partia Cocos are panta de 18%.
Partia de ski Clabucet sosire are un grad de dificultate scazut, lungimea de 800 m si diferenta de nivel de 160 m. Beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Partia Clabucet sosire are panta de 20%.
Partia de ski Clabucet varianta are un grad de dificultate scazut, lungimea de 790 m si diferenta de nivel de 160 m. Partia Clabucet varianta are panta de 20% si este dotata cu instalatie de zapada artificiala.
Partia de ski Clabucet scoala are un grad de dificultate scazut, lungimea de 200 m si diferenta de nivel de 30 m. Beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Partia Clabucet scoala are panta de 15%.
Partia de ski Clabucet plecare are un grad de dificultate mediu, lungimea de 2.100 m si diferenta de nivel de 390 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Partia Clabucet plecare are panta de 20%.
Partia de ski Subteleferic are un grad de dificultate ridicat, lungimea de 1.200 m si diferenta de nivel de 350 m. Partia Subteleferic are panta de 31%.
Partia de ski Subteleferic varianta are un grad de dificultate scazut, lungimea de 670 m si diferenta de nivel de 45 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Partia Subteleferic varianta are panta de 7%.
Partia de ski Polistoaca fond are un grad de dificultate scazut, lungimea de 2.500 m si diferenta de nivel de 90 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala.
Partia de ski Garbova are un grad de dificultate scazut, lungimea de 900 m si diferenta de nivel de 180 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Partia este deservita de teleschi si babyteleschi.
Partia de ski Cioplea are un grad de dificultate scazut, lungimea de 200 m si diferenta de nivel de 20 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Partia este deservita de teleschi.
Partia de ski Orizont are un grad de dificultate scazut, lungimea de 100 m si diferenta de nivel de 30 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Partia este deservita de babyteleschi.
Partia de ski Paraul Rece are un grad de dificultate smediu, lungimea de 520 m si diferenta de nivel de 160 m. Teleschiul are lungimea de 480 m si diferenta de nivel de 156 m. Timpul de urcare este de 3 minute.
Partia de ski Trei Brazi are un grad de dificultate scazut, lungimea de 300 m si diferenta de nivel de 50 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Partia este deservita de babyteleschi.
Partia de ski medie din Ranca are un nivel de dificultate mediu, lungimea de 550 m si diferenta de nivel de 100 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi (tarif 3 lei.
Partia de ski usoara din Ranca este destinata incepatorilor, fiind dotata si cu instalatie de iluminare nocturna. Lungimea partiei este de 650 m, diferenta de nivel este de 100 m, iar transportul este asigurat de teleschi (capacitate 300 persoane/ora; tarif 3 lei) si babyski (lungime 200 m).
Partia de ski Bunloc are un grad de dificultate mediu si lungimea de 2.900 m. Altitudinea la plecare este de 1.170 m, iar la sosire de 600 m.
Comuna Maguri-Racatau are pe teritoriul sau sapte zone naturale protejate. Dintre acestea patru reprezinta zone protejate de interes judetean - Defileul Racataului, Cheile Dumitresei, Turbaria de la Dames si Balomireasa.
Barajul si Lacul Fantanele - La 26 noiembrie 1976 barajul a atins inaltimea de 92m, inghiţind 2.300.000mc de stanca. Barajul a stavilit apele Somesului Cald la care se adauga apele Racataului adunate in barajul Izvorului Alb
Intre Gura Negrutei si locul La Luncuta, Somesul Rece formeaza un defileu adanc si salbatic, strabatut de un drum forestier, care urca abrupt, strecurandu-se pe sub peretii de stanca. Pe unii dintre acestia sunt amenajate scurte trasee de alpinism.
Regiunea Padis se afla in Muntii Apuseni, mai precis in partea de nord a muntilor Bihor, la aproximativ 15 km est de satul Pietroasa. Aceasta este formata din bazinul inchis Cetatile Ponorului (incluzand Cheile Galbenei si Poiana Florilor) la sud-vest, Cheile Somesului Cald - Poiana Varasoaia - Poiana Cuciulata la nord si Valea Boga in nord -vest (la poalele Varfului Boghii).
Principalul punct de interes il constituie pestera cu acelasi nume. Drumul spre pestera porneste din comuna Girda, situata pe valea Ariesului Mare la 32km amonte de Campeni. Intrarea in Ghetarul de la Scarisoara se face prin intermediul unui impresionant aven, a carui gura, cu un diametru de pana la 60m se deschide in inima padurii care imbraca Creasta Parjolii.
Partia de ski Marisel este destinata schiorilor incepatori, dar si celor de nivel avansat, avand o lungime de 700 m. Partia Marisel se afla la o altitudine de 1.500 m si este dotata cu teleschi. Pretul unei urcari cu teleschiul este de 4 lei, dar se pot face si abonamente de 11 ture la pretul de 30 lei.
Partia de ski Parc 2 are un grad de dificultate scazut si lungimea de 600 m. Altitudinea la plecare este de 1.010 m si la sosire de 910 m, diferenta de nivel fiind de 100 m. Partia Parc 2 este deservita de teleschi.
Partia de ski Dealul Runc are un grad de dificultate mic si lungimea de 5.000 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna, zapada artificiala sau transport pe cablu.
Partia de ski Poienita are un grad de dificultate mic si lungimea de 550 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna, zapada artificiala sau transport pe cablu.
Partia de ski Valea Rece are un grad de dificultate mediu si lungimea de 450 m. Altitudinea la plecare ste de 1.250 m si la sosire de 1.100 m, diferenta de nivel fiind de 150 m. Partia este dotata cu teleschi.
Partia de ski Suior 1 are un grad de dificultate mediu si lungimea de 1.500 m. Altitudinea de plecare este de 970 m si de sosire de 672 m, diferenta de nivel fiind de 299 m.
Partia de ski Suior 2 are un grad de dificultate mediu / scazut si lungimea de 900 m. Altitudinea de plecare este de 970 m si de sosire de 672 m, diferenta de nivel fiind de 299 m.
Partia de ski Suior 3 are un grad de dificultate mediu / scazut si lungimea de 2.100 m. Altitudinea de plecare este de 970 m si de sosire de 672 m, diferenta de nivel fiind de 299 m.
Partia de ski Drumul Vechi (Cota 1400 - Sinaia) are un grad de dificultate mic, lungimea de 5.000 m si diferenta de nivel de 400 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi, telescaun si telecabina.
Partia de ski Vanturile are un grad de dificultate mediu, lungimea de 2.900 m si diferenta de nivel de 600 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala.
Partia de ski Valea Dorului are un grad de dificultate mediu, lungimea de 600 m si diferenta de nivel de 150 m.
Partia de ski Poiana Stanii Regale are un grad de dificultate mic, lungimea de 250 m si diferenta de nivel de 40 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi si telescaun.
Partia de ski Turistica (Cota 1400 - Sinaia) are un grad de dificultate mediu, lungimea de 2.800 m si diferenta de nivel de 450 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi, telescaun si telecbina.
Partia de ski Carp are un grad de dificultate ridicat, lungimea de 2.500 m si diferenta de nivel de 585 m. Beneficiaza de instalatie de zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi, telescaun si telecabina.
Partia de ski Carp, calugarul are un grad de dificultate ridicat, lungimea de 800 m si diferenta de nivel de 400 m.
Partia de ski Carp firul vaii are un grad de dificultate ridicat, lungimea de 1.200 m si diferenta de nivel de 300 m.
Partia de ski Carp "fata ascunsa" are un grad de dificultate ridicat, lungimea de 150 m si diferenta de nivel de 60 m.
Partia de ski Carp "fata mare" are un grad de dificultate ridicat, lungimea de 300 m si diferenta de nivel de 200 m.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat