Simfonia Lalelelor
Un numar de 3.000 de bulbi de lalele si 100 de zambile au fost plantate in anul 1972, iar in primavara anului urmator au inflorit spre surprinderea si bucuria locuitorilor. Acesta a fost debutul floricultorilor si peisagistilor pitesteni privind cultura florilor bulboase in zonele verzi.
Achizitionarea de bulbi si bulbili a continuat si in urmatorii ani, 1975-1976, ajungandu-se la un numar de 58.000 lalele, 1.000 narcise, 1.000 muscari, 100 crocus si 250 zambile.
S-a reusit a se planta o colectie de lalele provenita de la Eforie Nord cuprinzand 58 de soiuri din toate grupele floricole in asa fel ca inflorirea lor sa inceapa la 20 martie si sa se termine in jurul datei de 20 mai. Ea a fost amplasata pe strada Victoriei, in partea de est a catedralei "Sf. Gheorghe", langa Floraria "Fortuna", fiind ultrior mutata langa Teatrul "Al. Davila".
Colectia alcatuita pe principiile arhitecturii peisagere a fost o mare reusita prin armonia figurilor geomtrice, cromatica, succesiunea perioadelor de inflorire si combinatia lalelelor cu elemente de fundal ca miozotis, pansele si banutei.
In primavara anului 1977 s-a realizat cea mai frumoasa cultura de lalele, narcise, zambile, crocus si muscari, ceea ce i-a determinat pe conducatorii Administratiei Publice Locale si pe specialistii peisagisti - floricultori sa se preocupe in continuare de extinderea acestor flori in zonele verzi ale municipiului Pitesti.
Proaspat locuitor al Pitestiului, dr. ing. Ilarie Isac sosit in primavara anului 1977 pentru a prelua functia, a fost profund impresionat de explozia florala de lumina si culoare din centrul orasului, de ineditul ei si s-a gandit ca realizarea edililor de aici trebuie aflata de toata tara.
Participand neimplicit la consfatuire, s-a gandit la o posibila expozitie de flori caruia i-a dat un nume, "Simfonia lalelelor".
Alte obiective turistice și atracții în Pitesti