Un numar de 3.000 de bulbi de lalele si 100 de zambile au fost plantate in anul 1972, iar in primavara anului urmator au inflorit spre surprinderea si bucuria locuitorilor. Acesta a fost debutul floricultorilor si peisagistilor pitesteni privind cultura florilor bulboase in zonele verzi.
Fara nicio pretentie de a concura cu alte galerii si muzee de profil din tara, Galeria de Arta din Pitesti dispune de suficiente valori de arta moderna si contemporana capabile sa retina atentia vizitatorului.
Unica in Romania, Galeria de arta nativa a fost deschisa in 1971 si prezinta creatii ale pictorilor naivi din intreaga tara.
Cea mai longeviva institutie muzeografica argeseana, Muzeul Judetean Arges poseda un patrimoniu cultural national conservat si valorificat este cel mai important tezaur despre viata din actualul teritoriu al judetului Arges si a Munteniei de Nord.
Cel mai mare si mai important teatru al municipiului Pitesti este situat in centrul municipiului, aproape de primaria Pitesti.
Imobilul Palatului copiilor si elevilor a fost construit in anul 1952, in stilul caracteristic cladirilor de munte cu utilitate forestiera. A fost refacut in anul 1984, cand i s-a adaugat un etaj in partea stanga, acolo unde, conform vechii constructii, era mansarda.
Biserica Schitului a fost construita din lemn in secolul al XV-lea de familia Stancestilor si recladita din piatra de Matei Basarab.
Parc dendrologic, Trivale, este amenajat inca din anul 1900. Peisajul este completat de podul din beton care imita impletitura radacinilor si crengilor copacilor. Aici se afla restaurantul Cornul Vanatorului si Gradina Zoologica.
Monumentul are o forma de vultur care se sprijina pe un soclu, in care sunt inscrise numele celor care au cazut in timpul razboiului din 1877-1878.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat