Informații turistice generale
Municipiul Ramnicu Sarat este situat in judetul Buzau, in Campia Piemontana a Ramnicului, pe cursul raului Ramnicu Sarat, la o altitudine de 120 m, la 30 km nord-est de municipiul resedinta de judet Buzau.
A fost declarat municipiu in 1994, iar in prezent Ramnicu Sarat are aproximativ 41500 locuitori.
Prima mentionare documentara a localitatii Ramnicu Sarat dateaza din 8 septembrie 1439, intr-un document emis de Vlad Dracul. Mai tarziu, in 1574 este deja oras conform documentelor vremii. Asezarea a jucat un rol important in lupta principatelor romane cu imperiul otoman si cu hoardele tatare care din cand in cand invadau aceasta parte a Europei.
In a doua jumatate a secolului al XVI-lea este realizata o fortificatie de mari dimensiuni care sa serveasca ca si unul din pilonii de aparare a acestei zone. Aceasta fortificatie este refacuta si intarita in secolul al XVII-lea de catre Constantin Brancoveanu.
Datorita rolului sau de punct intarit de aparare localitatea Ramnicu Sarat a fost cu mai multe ocazii devastata si asediata cu toate acestea si-a mentiunut importanta de-a lungul vremurilor.
In anul 1700 pe harta Stolnicului Constantin Cantacuzino, orasul Ramnicu Sarat era marcat ca si oras resedinta de judet.
Dezvoltarea economica a orasului a cunoscut o traiectorie ascendenta mai ales in a doua jumatate a secolului XX, in prezent fiind centrul de gravitatie economica si culturala a Campiei Ramnicului.
Obiective turistice și atracții în Ramnicu Sarat
Călătorești în Ramnicu Sarat? Află ce poți vizita, locuri pe care nu ai vrea să le ratezi.