Biserica Evanghelica
Biserica este construita pe locul unui monument mai vechi, monumentul actual este un amplu edificiu in stil gotic, cu planul format dintr-un cor poligonal compus din trei travee, flancat la nord de o sacristie; urmeaza spre vest un transept, apoi nava centrala si cele doua laterale.
In vest a fost construit turnul masiv, inglobat in cele din urma intr-un nartex format, la randul sau, din trei nave.
Partea cea mai veche a edificiului, asa cum reiese si dintr-un document din 1371, era constituita de cor.
Tot atunci incepuse constructia turnului ridicat doar pana la inaltimea etajelor inferioare. Dupa 1424 au fost inaltati peretii navei centrale cu 2,60 metri, iar navele laterale au fost largite. In 1448 a inceput amplificarea spre vest a bisericii, prin constructia ferulei.
Aspectul bisericii a fost modificat pe latura sudica dupa 1474, cand s-a hotarat transformarea bazilicii intr-o biserica-hala. S-a suprainaltat astfel peretele exterior sudic, iar in interior, s-a format o tribuna laterala prevazuta cu bolta stelata.
In 1494 a fost terminat turnul bisericii, suprainaltat cu inca doua etaje. Alte lucrari mai putin ample au constat din construirea celor doua pridvoare situate pe laturile de sud si nord, ambele adapostind cate un portal cu ancadramente gotice bogat profilate. Deasupra portalului sudic a fost construita o capela, iar in 1520 a fost ridicat turnuletul cu scara spiralata de pe aceeasi fatada, incheindu-se definitiv lucrarile.
Interiorul bisericii prezinta pe peretii laterali un grup de epitafuri mari din piatra datand din sec. XVII si XVIII. Altarul actual dateaza din sec. XIX. Pe peretele de nord se gaseste o fresca gigantica pictata de Johannes of Rosenau in 1445 reprezentand rastignirea lui Isus. Fresca a fost refacuta in 1650 de Georg Herman. Orga care se gaseste in aceasta biserica este cea mai mare din S-E Europei.