Sibiu

Obiective turistice și atracții în Sibiu

Casa Artelor
Casa Artelor

Amplasat pe drumul european E68/81, DN 14, Casa Artelor se diferentiaza de celelalte cladiri prin design-ul sau.

Catedrala Ortodoxa
Catedrala Ortodoxa

Dorinta de a ridica o catedrala ortodoxa in orasul de resedinta al Mitropoliei-Sibiu, a apartinut, mai intai, marelui mitropolit Andrei Saguna, care printr-o circulara trimisa in eparhie in preajma Craciunului anului 1857, dupa ce in toamna aceluiasi an a obtinut aprobarea Imparatului Francisc-Iosif I

Padurea Dumbrava
Padurea Dumbrava

Parcul Natural Dumbrava Sibiului se intinde pe 960 hectare si este situat la 4 km de centrul orasului in directia sud-vest de-a lungul soselei care merge spre Rasinari.

Parcul sub Arini
Parcul sub Arini

Este unul dintre cele mai vechi parcuri din Romania, fiind infiintat in anul 1856. Inginerul Seifried a fost insarcinat cu elaborarea proiectului si conducerea lucrarilor.

Piata mica
Piata mica

Piata este impartita in doua parti distincte de strada Ocnei care coboara pe sub Podul Minciunilor spre orasul de jos.

Podul Minciunilor
Podul Minciunilor

Podul Minciunilor, numit si Podul Mincinosilor, aflat in Piata Mica din Sibiu este o atractie faimoasa a acestui oras, fiind primul pod din fier turnat construit in Romania. De fapt, ceea ce atrage si intriga la Podul Minciunilor este denumirea ce a dat nastere la numeroase legende.

Biserica din Groapa
Biserica din Groapa

Una dintre primele biserici ortodoxe din Sibiu, cea situata in cartierul Iosefin, cu hramul Bunavestire, a fost construita, in anii 1788-1789, cu cheltuiala vaduvei Stana Hagi Petru Luca.

Biserica dintre brazi
Biserica dintre brazi

Cel mai vechi edificiu de cult romanesc din Sibiu, dateaza din 1788 si are hramul Sf. Petru si Pavel. Cladirea a fost fondata de episcopul Inochentie Micu Klein fusese intitial o biserica greco-catolica.

Biserica Evanghelica
Biserica Evanghelica

Biserica este construita pe locul unui monument mai vechi, monumentul actual este un amplu edificiu in stil gotic, cu planul format dintr-un cor poligonal compus din trei travee, flancat la nord de o sacristie; urmeaza spre vest un transept, apoi nava centrala si cele doua laterale.

Biserica Franciscana
Biserica Franciscana

Biserica gotica sprijinita de contraforturi, cladirea intitiala a apartinut sec. XV. In interior este o biserica in stil baroc de tip sala, boltita semicircular cu o tribuna deasupra laturii nordice.

Biserica romano-catolica
Biserica romano-catolica

Printre cladirile din secolul XVIII situate in Piata Mare din Sibiu, biserica catolica ocupa un loc important. Fiind ridicata relativ tarziu, aceasta cladire construita intr-un stil baroc neostenativ, se incadreaza armonic in contextul arhitectural al orasului.

Biserica Sfanta Elisabeta
Biserica Sfanta Elisabeta

In anul 1771 se zideste impreuna cu ofelinatul Terezian, din ordinul direct al imparatesei Maria Tereza - Biserica Sf. Elisabeta.

Capela Sfintei Cruci
Capela Sfintei Cruci

Pe locul actualei capele (situate in Piata 1 Decembrie nr. 2, si cunoscuta sub numele de "Clopotelul de Argint") a fost descoperita o manastire dominicana, ridicata in prima jumatate a secolului al XIII-lea.

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA
Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA

Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA se afla situat in Padurea Dumbrava la o distanta de 4 km de oras.

Muzeul de Etnografie Saseasca
Muzeul de Etnografie Saseasca

Infiintat in anul 1997, vine sa umple un gol resimtit de muzeologia romaneasca datorat reprezentarii reduse a contributiei pe care sasii si-au adus-o la formarea si imbogatirea culturii romanesti in cei peste 800 de ani de locuire in spatiul transilvan.

Muzeul de Icoane si Obiecte Bisericesti - Casa Mihai Eminescu
Muzeul de Icoane si Obiecte Bisericesti - Casa Mihai Eminescu

Cladirea care l-a gazduit pe poetul Mihai Eminescu in trecerea lui prin Sibiu cu trupa dramatica a lui Matei Pascaly este proprietatea Mitropoliei Transilvaniei, fiind multa vreme folosita ca locuinta de serviciu

Muzeul de Istorie
Muzeul de Istorie

Cladirea muzeului este un important monument de arhitectura gotica, al carui nucleu l-a constituit casa primarului Thomas Altemberger.

Muzeul de Istorie a Farmaciei
Muzeul de Istorie a Farmaciei

Inaugurat in 1972 (in cladire-monument istoric si de arhitectura datat din 1568-o casa cu loggie deschisa la parter, situata in Piata Mica nr. 26), Muzeul de Istorie a Farmaciei fiinteaza in spatiul in care, timp de trei secole, incepand din 1600, a functionat farmacia "La Ursul Negru".

Muzeul de Istorie Naturala
Muzeul de Istorie Naturala

Temelia muzeului a fost pusa in 1849, prin infiintarea Societatii Ardelene de Stiinte Naturale (Siebenbürgischer Verein für Naturwiessenschaften), din care au facut parte personalitati marcante ale vietii stiintifice si culturale interne si internationale.

Muzeul de Locomotive cu aburi
Muzeul de Locomotive cu aburi

Muzeul de locomotive cu aburi Sibiu a fost inaugurat in 1994 si prezinta 35 de locomotive cu aburi, 2 macarale cu aburi si 2 pluguri cu aburi fabricate intre anii 1885-1958

Muzeul de Vanatoare August von Spiess
Muzeul de Vanatoare August von Spiess

Muzeul de Vanatoare "August von Spiess", a fost deschis pentru public in 1966 si reorganizat in 1981 intr-o cocheta vila in stil romanesc ce a apartinut colonelului-vanator Spiess, (o autoritate in domeniu ce a detinut pentru multi ani functia de Maistru de Vanatoare a Casei Regale).

Muzeul Etnografic Franz Binder
Muzeul Etnografic Franz Binder

Inaugurat in 1993, Muzeul "Franz Binder" este primul si unicul muzeu de etnografie extra-europeana din Romania. Reprezinta un departament al C.N.M "ASTRA" Sibiu.

Muzeul National Brukenthal
Muzeul National Brukenthal

Atunci cand s-a inceput construirea cladirii Palatului Brukenthal (1778-1788) nimeni nu avea sa isi inchipuie ca zidurile sale vor gazdui cel mai celebru muzeu al Transilvaniei.

Palatul Brukenthal
Palatul Brukenthal

Palatul Brukenthal (1777-1785) a fost construit de baronul Samuel Brukenthal, guvernator al Transilvaniei, in stilul barocului austriac.

Bastionul Haller
Bastionul Haller

Construit in 1552 la capatul Bd. Coposu. Cladirea are forma de pica si a fost initiata de generalul austriac Castaldo in timpul primariatului lui Petru Haller.

Bastionul Soldisch (al Mercenarilor)
Bastionul Soldisch (al Mercenarilor)

Ultimul turn al orasului (din punct de vedere cronologic), a fost ridicat intre 1622 si 1627, ca fortificatie de aparare a orasului de sus.

Turnul Archebuzierilor
Turnul Archebuzierilor

Este ridicat pe o fundatie octogonala, incetul cu incetul a devenit Turnul Panzarilor dupa breasla care il avea in ingrijire.

Turnul Olarilor
Turnul Olarilor

A fost construit in sec. XV din piatra si consolidat un secol mai tarziu. De plan dreptunghiular, cu o retragere a corpului paralelipipedic al turnului, de la cel de al doilea nivel, unde pe fiecare latura sunt practicate cate doua deschideri inguste de forma unor metereze.

Turnul Dulgherilor
Turnul Dulgherilor

Este un turn de flancare alipit incintei a III-a. Plan circular la baza. De la nivelul cornisei, turnul primeste forma unei prisme octogonale incheiata in portiunea superioara printr-o parte iesita in exterior sustinuta de console cu guri de pacura intre arce.

Turnul Gros
Turnul Gros

Cea mai masiva constructie de plan semicircular, cu ziduri de caramida (la baza din piatra) si o platforma pe care erau amplasate tunurile. Turnul are o forma de U iesind cu circa 25 m in afara zidului exterior.

Turnul Scarilor
Turnul Scarilor

Una dintre cele mai vechi cladiri din Sibiu, secolul XIII, este singurul dintre cele 3 porti de acces in prima incinta de fortificatii care s-a pastrat.

Turnul Portii
Turnul Portii

Este un turn de aparare lipit de cladirea vechii primarii. A fost ridicat in sec. XIV si este una dintre cele mai bine pastrate cladiri ale incintei a treia.

Turnul Pulberariei
Turnul Pulberariei

Amplasat in curtea grupului Scolar Independenta, a fost ridicat la mijlocul secolului XVI in cadrul centurei a IV-a de aparare, avand rol de depozit pentru praful de pusca.

Turnul Pielarilor
Turnul Pielarilor

Turnul Pielarilor apartine incintei a IV-a, construita in 1457, este unul din cele doua turnuri pastrate din Orasul de Jos.

Turnul Sfatului
Turnul Sfatului

Este unul dintre cele mai cunoscute monumente ale orasului Sibiu. Are acest nume deoarece apara poarta de intrare in cea de a doua incinta, situata in imediata apropiere a cladirii ce adapostea primaria Sibiului

Casa Hermes
Casa Hermes

Denumita la inceput "Casa Asociatiei Micilor Meseriasi" (Burger-und Gewerbeverein-Haus) a fost construita intre anii 1865-1867 si inaugurata la 24 noiembrie 1867, devenind sediul administrativ al acestei Asociatii, precum si un loc destinat desfasurarii unor activitati diverse

Statuia Episcopului Teutsch
Statuia Episcopului Teutsch

Intre Biserica Evanghelica si Liceul Brukenthal se afla statuia episcopului Georg Daniel Teutsch, realizata in 1899 de sculptorul Adolf von Donndorf din Stuttgart.

Pasajul Scarilor
Pasajul Scarilor

Este cel care face legatura dintre orasul de sus si orasul de jos prin doua ramificatii de scari si arcade inconjurand zidurile cetatii din jurul Bisericii Evanghelice.

Gradina Zoologica
Gradina Zoologica

In 1929 si-a deschis pentru prima data portile in padurea Dumbrava Gradina Zoologica (prima din Romania) de catre Intreprinderea de electricitate la initiativa inginerului Szekely caruia i-a venit ideea dupa ce a gasit niste vulpi pe cand lucra la repararea barajului de la Sadu.

Complexul Ursuline
Complexul Ursuline

Complexul Ursulinelor este format din Biserica greco-catolica si din fosta Manastire a Ursulinelor. Prima cladirea ridicata pe acest loc in 1474 a fost manastire dominicana pana in 1543, cand, cu ocazia reformei religioase ce a determinat trecerea unei mari parti a populatiei sasesti la religia lutherana

Parcul Astra
Parcul Astra

Situat in inima orasului, parcul este delimitat de strazile Mitropoliei, George Baritiu, Ioan Lupas si Piata Unirii. Ideea infiintarii unui parc in urma demolarii zidurilor cetatii de pe aceasta parte dateaza din 1869 si se materializeaza in 1879

Balea impr Sibiu
Balea impr Sibiu

Muzeul satului
Muzeul satului

Muzeul satului Sibiu
Muzeul satului Sibiu

Feet4Fish - tratament cu pestii Garra Rufa
Feet4Fish - tratament cu pestii Garra Rufa

Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.