Este creatia regelui Carol I al Romaniei, iar miracolul arhitectonic - arhiectilor Johannes Schultz si Karel Liman. Castelul Peles Sinaia pastreaza caracteristicile arhitecturii specifice stilului neorenasterii germane.
Rafinament, stil si arta sunt cuvintele care descriu in totalitate Castelul Pelisor. A fost construit intre anii 1899-1903 din dorinta regelui Carol I, ca resedinta a principilor mostenitori Ferdinand si Maria, de catre arhitectul ceh Karel Liman, exprimand in mod fericit Art Nouveau-ul in Romania.
Manastirea Sinaia, numita si "Catedrala Carpatilor", este situata intr-un cadru natural feeric. Dateaza din secolul al XVII-lea si reprezinta identitatea istorica a orasului, fiind prima constructie pe acest teritoriu.
Pe malul stang al Prahovei, in cartierul Cumpatu, se afla casa Memoriala George Enescu. In destinul stralucit al lui George Enescu alaturi de orasul Sinaia si vila "Luminis" au o semnificatie aparte.
Muzeul Rezervatiei Bucegi reprezinta o sectie a Muzeului Judetean de Stiinte ale Naturii Prahova.
In Sinaia s-a spus despre acesta ca este mai frumos decat originalul. De asemenea s-a scris, ca este un loc al pacatului, un loc unde se pirdeau averi, se destramau destine... In presa vremii era considerat "Casa Diavolului".
Sinaia este singurul oras din Romania care se mandreste cu 2 gari regale. Cea veche a fost construita in anul 1886 de directia generala a Cailor Ferate Romane pentru regele Carol I. In aceasta gara oprea si opreste din nou cel mai vestit tren din Europa, Orient Expressul.
Amplasat in cladirea Castelului Peles, Muzeuleste impartit pe mai mutle etaje. In interior, muzeul ingemaneaza o varietate de decoratiuni specifice neorenasterii germane, existand si incaperi in diverse alte stiluri: renastere italiena, baroc german, rococo, hispano-maur si turcesc.
Cladirea cu 43 de camere a fost o casa indragita de toti regii Romaniei. A fost terminat inaintea Castelului Peles, drept urmare aici a stat Regele Carol I si Regina Elisabeta pana la terminarea castelului.
Partia de ski Drumul Vechi (Cota 1400 - Sinaia) are un grad de dificultate mic, lungimea de 5.000 m si diferenta de nivel de 400 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi, telescaun si telecabina.
Partia de ski Vanturile are un grad de dificultate mediu, lungimea de 2.900 m si diferenta de nivel de 600 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala.
Partia de ski Valea Dorului are un grad de dificultate mediu, lungimea de 600 m si diferenta de nivel de 150 m.
Partia de ski Poiana Stanii Regale are un grad de dificultate mic, lungimea de 250 m si diferenta de nivel de 40 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi si telescaun.
Partia de ski Turistica (Cota 1400 - Sinaia) are un grad de dificultate mediu, lungimea de 2.800 m si diferenta de nivel de 450 m. Nu beneficiaza de iluminare nocturna si zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi, telescaun si telecbina.
Partia de ski Carp are un grad de dificultate ridicat, lungimea de 2.500 m si diferenta de nivel de 585 m. Beneficiaza de instalatie de zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi, telescaun si telecabina.
Partia de ski Carp, calugarul are un grad de dificultate ridicat, lungimea de 800 m si diferenta de nivel de 400 m.
Partia de ski Carp firul vaii are un grad de dificultate ridicat, lungimea de 1.200 m si diferenta de nivel de 300 m.
Partia de ski Carp "fata ascunsa" are un grad de dificultate ridicat, lungimea de 150 m si diferenta de nivel de 60 m.
Partia de ski Carp "fata mare" are un grad de dificultate ridicat, lungimea de 300 m si diferenta de nivel de 200 m.
Partia de ski Tarle are un grad de dificultate ridicat, lungimea de 250 m si diferenta de nivel de 150 m.
Partia de ski Papagal (face legatura intre Tarla si telescaun) are un grad de dificultate ridicat, lungimea de 300 m si diferenta de nivel de 180 m.
Partia de ski Valea Mioritei are un grad de dificultate ridicat, lungimea de 500 m si diferenta de nivel de 250 m.
Partia de ski Spietz are un grad de dificultate deosebit de ridicat, recomandat doar cunoscatorilor, lungimea de 400 m si diferenta de nivel de 250 m. Partie off-piste recomandata schiorilor avansati, accesul se face fara transport pe cablu.
Partia de ski Furnica are un grad de dificultate deosebit de ridicat, recomandat doar cunoscatorilor, lungimea de 600 m si diferenta de nivel de 350 m. Partie off-piste recomandata schiorilor avansati, accesul se face fara transport pe cablu.
Partia de ski Vanturis are un grad de dificultate deosebit de ridicat, recomandat doar cunoscatorilor, lungimea de 250 m si diferenta de nivel de 180 m. Partie off-piste recomandata schiorilor avansati, accesul se face fara transport pe cablu.
Partia de ski Drumul de Vara are un grad de dificultate mediu, lungimea de 2.350 m si diferenta de nivel de 560 m. Beneficiaza de instalatie de zapada artificiala.
Partia de ski Scandurar are un grad de dificultate mediu, lungimea de 400 m si diferenta de nivel de 180 m.
Partia de ski Valea Dorului - dreapta are un grad de dificultate mediu, lungimea de 600 m si diferenta de nivel de 210 m.
Partia de ski Valea Dorului - stanga are un grad de dificultate mediu, lungimea de 600 m si diferenta de nivel de 210 m.
Partia de ski Valea Dorului - pe firul vaii are un grad de dificultate mic, lungimea de 1.080 m si diferenta de nivel de 210 m.
Partia de ski Valea Soarelui sau Fata Dorului are un grad de dificultate mic, lungimea de 1.180 m si diferenta de nivel de 210 m.
Partia de ski Valea Soarelui - pe firul vaii are un grad de dificultate mic, lungimea de 900 m si diferenta de nivel de 210 m.
Partia de ski Laptici are un grad de dificultate mic, lungimea de 650 m si diferenta de nivel de 180 m.
Cu o lungime de 8 km si diferenta de nivel de 100 m, partia de pe Platoul Bucegi este recomandata schiorilor de schi fond.
Partia de ski Malaxa are un grad de dificultate mic, lungimea de 300 m si diferenta de nivel de 50 m.
Partia de ski Popicarie are un grad de dificultate mic., lungimea de 300 m si diferenta de nivel de 50 m.
Partia de ski Poiana Stanii are un grad de dificultate mic., lungimea de 200 m si diferenta de nivel de 25 m.
Supranumita si Catedrala Bucegilor, Manastirea Sinaia este prima ctitorie din zona, datand din secolul al XVII-lea.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat