Edward Moss a construit aceasta cladire in 1892. a fost primul teatru de pe strada Nicholson si acomodeaza 3.000 de spectatori. Decoratiunile bogate includ elefanti, calaratei nubieni, nimfe si heruvimi. Unii dintre artistii cei mai distinsi, precum Vesta Tilley, Anna Pavlova, Charley Chaplin si Charles Laughton, au avut spectacole aici. In 1994 a fost adaugat un foaier cu fatada de sticla si o ...
Dealul Calton va ofera o vedere panoramica a orasului Edinburgh. Dealul are origine vulcanica. La poalele sale se afla Liceul Regal, unde a fost elev Sir Walter Scott.
Piata Charlotte este situata in Orasul nou Edinburgh si a fost inclusa pe lista de patrimoniu mondial UNESCO. Fatada clasica a partii de nord a fost terminata in 1791, de catre Robert Adam, si este privita de catre multi ca o capodopera artistica. Coltul de nord-est a fost terminat abia in anii 1990, insa a urmat conceptul original.
Aflata in Piata Charlotte, Casa Georgiana ofera atmosfera unei familii obisnuite din clasa de mijloc, din secolul XVIII.
Centrul de Arta al Orasului ofera o expozitie permanenta de 3.000 de picturi, desene si sculpturi, in special de artisti scotieni din secolele XVII - XX, precum Hornel, Lorimer, Ferguson, Peploe si Elizabeth BNlackadder.
Cele mai interesante aspecte ale Muzeului Scotiei sunt probabil expozitia de unelte neolitice, reconstituirea unui sat neolitic, sculpturi picte, brosa Hunterson, un ornament celtic din secolul VIII, o parte a peretelui Antonian si Comoara lui Traprain din secolul V IIHr.
Strada Princess este noua artera principala a orasului Edinburgh. Are lungimea de 1,5 km si este aliniata de gradini colorate si magazine elegante, inclusiv Jenners, care pretinde a fi cel mai vechi magazin din lume, Frasers si Waverley Market.
Galeria Scotiana Nationala de Portrete include picturi ale unor dintre cei mai importanti oameni din istoria Scotiei. Printre acestia se numara Robert Burns, Sir Walter Scott, David Hume, Sean Connery, Robert Louis Stevenson, James Watt si Maria Stuart, Lord Byron, Winston Churchil, Thomas Carlyle si Regina Mama.
Situata in nordul centrului orasului, Gradina Botanica Regala este a doua cea mai veche gradina botanica din Insulele Britanice. Gradinile includ o expozitie de plante, o sera tropicala cu orhidee exotice, o colectie de cactusi, o sera alpina, o gradina cu iarba neagra si toate speciile de calluna vulgaris care cresc in Highlands
In prezent, Muzeul Regal se afla intr-o cladire victoriana construita intre 1861 si 1888. Intrarea cu fantani, sculpturi asiatice si palmieri mediteranieni este inlantuita de galerii cu arcade. Muzeul include urmatoarele departamente - arheologic, etnografic, istorie naturala, geologic si tehnologic.
Galeria Nationala a Scotiei contine cea mai mare colectie de sculrtura si pictura europeana din Scotia, incepand cu Renascentismul. Galeriile au fost deschise in 1859.
Castelul Edinburg este cel mai popular monument national al Scotiei. Este situat pe o stanca neagra din bazalt, oferind o priveliste magnifica a orasului. Intrarea principala este flancata de statuia din bronz a lui William Wallace, care a condus rezistenta scotiana impotriva lui Edward I si de statuia lui Robert Bruce, eroul national scotian.
Palatul Holyroodhouse a fost deseori locatia evenimentelor istorice ale Scotiei. Atat James II, cat si James IV s-au casatorit aici, Maria Stuart s-a casatorit aici cu Lord Darnley, iar James V si Carol I au fost incoronati.
Catedrala Sf Giles a fost consacrata in 1243 si este catedrala din secolul XVII.
Gradina Zoologica Edinburgh
Camera Obscura in Edinburgh
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat