Astazi Miami este un oras plin de emotie, culoare si texturi. Este fierbinte, sexy si stimuleaza toate simturile, dovada a culturii latine aflata in crestere. Miami este o metropola infloritoare, numita „Casablanca americii”, „Orasul Magic” si mai recent, „America Mileniului”.
Aceste apelative surprind aspectul care il face diferit de alte orase Americane – identitatea sa de oras cu adevarat pluricultural. Este o poarta spre America centrala si de sud si al treilea cel mai popular oras pentru vizitatorii internationali (dupa Los Angeles si New York). De fapt, Miami este posibil sa fie mai mult Latino-American decat doar American.
In pofida faimei de a fi un oras al vremii insorite, vietii de noapte picante si al locurilor de luat masa selecte, inceputurile orasului Miami sunt surprinzator de umile. Aflat pe coasta sudica indepartata a Floridei, intre mlastina de mangrove si bariera de recif, Miami a fost intemeiat acum 100 de ani, cand magnatul Henry Flagel si-a extins calea ferata pentru a aduce fructe din sudul in care nu exista inghet. In perioada prohibitiei, Al Capone venea aici cand era urmarit de politie in Chicago.
Dupa cel de-al doilea razboi mondial si mafia s-a mutat aici, apoi, cand Fidel Castro a preluat puterea, valuri de cubanezi s-au refugiat in Miami, urmand o alta imigrare in masa in anii 1980. Climatul cultural creat de cubanezi in Miami au inspirat locuitori ai altor tari din America Latina (Columbia, Republica Dominicana, Puerto Rico, Nicaragua, Haiti) sa caute refugiu din saracie sau guverne opresive si sa emigreze. Acum, in Miami spaniola este vorbita la fel de mult ca si engleza.
Cu toate astea, orasul este unul dintre cele mai moderne din America – al doilea cel mai mare din Florida, dupa Jacksonville, insa cel mai incitant, exotic si mai cosmopolit. Miami, Beaches (Plajele) sau Greater Miami, contine un numar de comunitati pe insule si pe continent, inclusiv doua orase – Miami si Miami Beach.
Mare parte din farmecul zonei se datoreaza cartierelor diverse, care se intind de la zgarie-norii din centrul orasului pana la modernul cartier South Beach din Miami Beach. South Beach este probabil cea mai recunoscuta zona, cu cladirile art deco in culorile bomboanelor pe fundalul cerului senin, plajele cu nisip pastelat si palmierii leganati de vant.
Greater Miami este si un centru comercial, financiar, cultural, sportiv, de divertisment, de transporturi si un centru de turism, care este si principala sursa de venit a orasului.
Fluxul de latino-americani instariti care vin aici influenteaza economia in mod semnificativ. Miami este orasul in care acestia isi desfasoara afacerile si, multi proprietari de restaurante cred ca, daca detii un restaurant in Los Angeles si New York, este absolut necesar sa deschizi unul si in Miami. Orasul se schimba odata cu revitalizarea zonei centrale, si apartamente de lux se construiesc peste tot. De vreme ce preturile din domeniul imobiliar au crescut exponential, localnicii se indreapta spre vest, departe de plaje si cartierele mai vechi si mai luxoase.
Portul Miami este cel mai mare port de ambarcatiuni din lume, prin care trec mai mult de 3,6 milioane de pasageri in fiecare an. Pe langa importanta pentru turismul de croaziere, Miami Beach este renumit in lume pentru fasia de hoteluri de pe „coasta de aur” si utilitatile de recreere in aer liber. Localnicii iti dau impresia ca nimic nu este mai important decat sa alergi dimineata pe plaja, sa faci plaja sau cumparaturi dupa-amiaza, apoi sa cinezi si sa dansezi pana in zori.
Clima subtropicala asigura vreme placut tot timpul anului, cu mult soare. Stilul de viata si atmosfera de aici pune accent nu pe munca, ci pe distractie.
Adevarata ingeniozitate a orasului consta in faptul ca in ultimii ani a reusit cu succes sa incorporeze toate culturile populatiei multi-etnice, fiind in acelasi timp influentat de acestea – acum Miami este considerat un model de comunitate a secolului XXI si un exemplu a fetii aflate in schimbare Americii.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat