Informații turistice generale
Treptat, Adana a devenit o metropola, intinzandu-se si "inghitind" localitatile din imprejur. Orasul se "hraneste" din campia fertila pe care se intinde, fiind principalul centru de distributie pentru regiunea agriculturala Cukorova, in care bumbacul, graul, porumbul, soia, hameiul, strugurii si fructele sunt produse in cantitati mari. Principalele industrii ale orasului sunt confectiile textile, vopsitoria pielii si procesarea lanii. Acoperisurile caselor din Adana sunt terasate, astfel incat in verile toride, ele servesc drept camere pentru locuitori.
Orasul mai este faimos si pentru felurile culinare locale - kebabul Adana, salgam (un suc fermentat sarat, obtinut din napi), sirdan (un fel de carnat umplut cu orez, care se consuma cu chimion), paca (picior de oaie fiert) si bicibici (facut din gris, apa de trandafiri si zahar si care este servit cu ghiata zdrobita). Faimoase sunt si dulciurile - Halka Tati (cu forma rotunda) si Tas Kadayif.
Obiective turistice și atracții în Adana
Călătorești în Adana? Află ce poți vizita, locuri pe care nu ai vrea să le ratezi.