Antalya Müzesi prezinta mai mult de 5.000 artefacte arheologice expuse in 14 sali. Sectiounea preistorica include obiecte vechi de 50.000 de ani, descoperite in pestera Karain si apartinand epocilor Paleolitic, Mezolitic, Neolitic, Cupru si Bronz. In Galeria Zeilor puteti admira statui infatisandu-i pe zeii mitologiei clasice - Zeus, Apolo, Atena, Afrodita, dar si pe regii considerati zei - Adrian si Traian.
Portul Vechi al Antalyei este un loc de intalnire preferat de localnici si vizitatori, fiind si un reper in cutreierarea orasului. Zona este intesata de hoteluri, magazine si restaurante. Deasupra portului, pe o stanca, se afla Citadela recent restaurata.
Vizitati stradutele inguste din centrul istoric la Antalyei, numit Kaleiçi. Atractiile aceste zone sunt poarta fortificata si cu un turn cu ceas, moscheea Tekeli Mehmet Pasa, moscheea Selgiuc Karatay, turnul Kesik Minare.
Poarta lui Hadrian sau Hadrian Kapisi se afla in partea de est a orasului vechi Antalya si face parte din zidul antic ce dateaza din perioadele romana si elena. Poarta lui Hadrian a fost consturita in onoarea Imparatului Hadrian, cu ocazia vizitei sale din 130 e.n. Poarta este facuta dn marmura, are trei arcade si este flancata de doua turnuri.
Moscheea impreuna cu Minaretul cu Caneluri sau Yivli Minare este una dintre primele cladiri islamice din orasul Antalya. Minaretul decorat cu placute ceramice de culoare albastru inchis este unul dintre simbolurile Antalyei. Moscheea a fost construita in 1230, apoi a fost reconstruita in 1373. Minaretul are inaltimea de 38 m si 90 de trepte in interior, ce duc spre varf.
Tekeli Mehmet Paşa Camii este o moschee construita in secolul XVIII si situata in districtul Kalekapisi.
Murat Paşa Camii este o moschee comandata de Marele Vizir Kuyucu Murad Pasha, in 1570. Moscheea are o cupola inalta sprijinita pe un cadru cu 10 colturi, iar in interior sunt pictate scrieri caligrafice.
Kesik Minare sau Minaretul Rupt se afla in centrul istoric al orasului Antalya si si-a inceput existenta in secolul II e.n., ca templu roman. In anii 600 a fost transformat in biserica bizantina inchinata Fecioarei Maria, insa in 700 a fost avariata de invaziile arabe. In momentul in care Antalya a fost cucerita de imperiul Selgiuc, biserica a fost transformata in ...
Moscheea Iskele are o structura simpla - patru stalpi ce adapostesc un izvor.
Turnul cu Ceas sau Saat Kulesi se afla langa Piata Kalekapisi si a facut candva parte din zidurile orasului.
Turnul Rosu sau Hidirlik Kulesi dateaza din secolul II si domina faleza, oferind privelisti panoramice asupra marii.
Pestera Kocain Magarasi este ascunsa in munti, la 45 km nord de Antalya, la poalele satului Ahirtas. Pestera are lungimea de 600 m, latimea de 75 m si inaltimea de 35 m. La intrare se afla un bazin urias si ramasite ale unei asezari stravechi.
Tünek Tepe este un deal situat la vest de Antalya. La altitudinea de 618 m, in varful dealului se afla un restaurant rotativ - Döner Gazino.
Delfinariul si Aqualand sunt o atractie majora in Antalya. Puteti vedea spectacole cu delfini, lei de mare si balene albe, dar totodata va puteti distra intr-un parc acvatic cu tobogane de 100 m si caderi de apa.
Parcul acvatic Dedeman Aquapark din Antalya este cel mai mare din Orientul Mijlociu si ofera turistilor o locatie excelenta pentru relaxare si distractie.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat