Cheile Zanoagei Mari
Rezervatia a III-a din cadrul Bucegilor, Cheile Tatarului, Muntele si Cheile Zanoaga si Cheile Orzei cu un peisaj deosebit de frumos si specii de plante rare. Din punct de vedere a fitografiei, aceasta rezervatie este cea mai importanta din intregul masiv Bucegi.
Cheile redau turstitului (si nu numai) cadre desprinse din poveste. Aici pe langa peisajul deosebit se afla si numeroase fenomene carstice.
Branele si grohotisurile de la nivelul muntelui si peretii cheilor mai sus mentionate, puternic insorite, adapostesc cateva elemente specifice zonelor sud-europene, sud-meriditeraneene sau balcanice, care reprezinta raritati pentru flora tarii. Conservarea de-a lungul mileniilor a acestei insule de vegetatie a fost facilitata de existenta unui microclimat local: stanci de calcar puternic insorite si adapost complet impotriva curentilor dinspre nord-est gratie pozitiei stancilor.
Rezervatia mai este inzestrata cu un arboret de molid pe varful muntelui Zanoaga si cateva exemplare de Pinus Cambra pe malul drept al Ialomitei si deasupra Cheilor Zanoagei Mari.
Accesul in Cheile Zanoagei Mari se face de la cabana Scropoasa, pe o poteca.
Cheile au o lungime de aproximativ un km si impresioneaza trecatorul prin peretii inalti de peste 200 metri.
Prezenta Ialomitei acorda procente in plus acestei atractii. Apa raului sare pe mai multe praguri creind astfel mai multe cascade.
Zona Cheilor Zanoagei Mari este portejata (fiind infiintata si Rezervatia Naturala Muntele si Cheile Zanoagei).
Alte obiective turistice și atracții în Moroeni