Informații turistice generale
Moroeni situata in nordul judetului Dambovita, cu acces din DN 71, este cea mai intinsa comuna, cu o suprafata de 28,6 kmp. Este strabatuta de raul Ialomita si paraiele Ialomicioara si Rusetu, relieful fiind predominant muntos, alcatuit din masivele Bucegi si Leaota.
Pe aceasta intinsa zona montana sunt delimitate 10 rezervatii naturale apartinatoare Parcului Natural Bucegi.
Alternanta de gresii, marne si conglomerate au determinat aparitia unor spectaculoase si bizare forme de modelare eoliana, cum sunt Babele si Sfinxul, dar si fenomene carstice deosebite precum abrupturi, hornuri (Hornurile Tapului), doline, chei (Horoabele, Ursilor, Tatarului, Zanoaga si Orzei), pesteri (Ialomita, Ratei), etc.
Sunt prezente si urmele glaciatiunii: morene, custuri si circuri si vai glaciare (Mecetul Turcesc, Valea Sugarilor). In acest splendid context natural isi au habitatul o serie de specii de plante cu statut de protectie si conservare cum ar fi: floarea de colt, rhododendronul, campanula, orhideea salbatica, bulbucii de munte, capra neagra, cocosul de munte, ursul brun, pisica salbatica, cerbul carpatin.
Atractivitatea turistica este intregita de potentialul schiabil imens, de prezenta in multe zone a climatului de crutare cu efecte benefice in tratamentul bolilor respiratorii si pulmonare (Sanatoriul TBC Moroeni), de existenta unor posibilitati de cazare (Hotelul Pestera, Hotelul Cota 1000) cabanele turistice (Babele, Padina, Zanoaga, Bolboci si Scropoasa) si existenta unor tabere pentru elevi (Caprioara, Cerbul si Vanatorul).
Obiective turistice și atracții în Moroeni
Călătorești în Moroeni? Află ce poți vizita, locuri pe care nu ai vrea să le ratezi.
Imagini Moroeni
Poze postate de către editorii și membrii comunității Turistik
Mai multe imagini
Aveți imagini din Moroeni? Le puteți posta pe Comunitatea Turistik!
Click aici
Oferte Moroeni
Oferte de cazare si vacante in Moroeni publicate de Agentiile de turism si unitatile de cazare partenere