Cladirea a fost zidita intre anii 1926-1927 de catre bunicul poetului - Hristea Stanescu si cei doi fii mai mici Gheorghe si Nicolae (tatal poetului). In acest imobil s-au mutat (parintii poetului) Nicolae si Tatiana in anul 1931.
Sunt expuse piese de arta decorativa si arta plastica de factura religioasa din secolele XVIII-XX (lucrari realizate de Parvu Mutu, Gheorghe Tattarescu) si carte veche romaneasca din secolele XVIII-XIX. Colectia de arta religioasa a fost infiintata de maica Lavrentia Zainea.
Unic in reteaua muzeelor din Romania, Muzeul Ceasului si-a deschis portile in anul 1963, intr-o sala a Palatului Culturii din Ploiesti, cu ajutorul profesorului Nicolae Simache, director al Muzeului de Istorie intre anii 1954-1971.
Muzeul este adapostit in Palatul Culturii. Este catalogat: monument de arhitectura in stil neoclasic. Sunt expuse piese de port popular din Prahova, tesaturi, covoare muntenesti si oltenesti din secolele XVIII-XIX.
Cladirea in care functioneaza muzeul istoriei prahovene a fost construita in stil neoclasic dupa planurile arhitectului Al. Orascu, autorul proiectelor Universitatii din Bucuresti. Gratie valentelor sale artistice si istorice, cladirea se inscrie in categoria monumentelor de arhitectura din Romania.
Muzeul de Arta Ploiesti isi are originea in Pinacoteca Municipiului Ploiesti, infiintata in noiembrie 1931 in urma eforturilor consecvente ale unui grup de vaza de intelectuali ploiesteni, intre care avocatul, omul politic si colectionarul de arta Ion Ionescu-Quintus,
Muzeul este institutie creata pentru conservarea, cercetarea, punerea in valoare prin diferite mijloace plus expunerea pentru incantarea, instruirea si educarea publicului, a colectiilor de obiecte de interes artistic, istoric, stiintific si tehnic.
Muzeul memorial "I.L. Caragiale" este unul din primele muzee organizate in judetul Prahova si realizate de profesorului Nicolae Simache.
Cumnata compozitorului, inginer chimist Eleonora Constantinescu a donat in vara anului 1993 cladirea in care a locuit Paul Constantinescu. Muzeul reprezinta un important monument istoric si de arhitectura
Este un muzeu unic ce prezinta exponate si documente referitoare la istoria si evolutia industriei petroliere din Romania dar si din lume.
Cladirea muzeului este monument de arhitectura apartine tipului de casa taraneasca de epoca, construita in jurul anului 1785, fiind caracteristica targurilor prahovene.
Este o constructie monumentala, realizata in stil neoclasic francez, ridicata pe baza documentatiei arhitectilor E. Doneaud (francez) si Toma T. Socolescu.
Manastirea Ghighiu este una dintre cele mai renumite obiective prahovene, fiind amplasata la o distanta de aproximativ cinci km de Ploiesti.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat