Este o cladire unica in regiunea Moldovei, datorita turnului de interntie florentina.
In aproprierea Complexului Episcopal se afla si Casa Iohann Simeon Brukner, care a fost ridicata inainte de anul 1818, cu o arhitectura in stil clasic gazduind prima farmacie a orasului.
Impunatoarea cladire face parte din contextul urbanistic al Romanului celei de-a doua jumatati a secolului al XIX-lea, denumirea de palat avea sa incununeze dorinta unui demnitar de provincie de a se impune si pe acest plan in fata contemporanilor.
Localizata in centrul municipiului Roman s-a pastrat si Casa vornicului Done, constructie cu o arhitectura oarecum inedita.
In ansamblul patrimoniului istoric si cultural-artistic romanesc, Episcopia Romanului ocupa un loc aparte, impunandu-se printr-o existenta pe cat de indelungata pe atat de bogata in evenimente si contribuind la afirmarea orasului ca un important centru economic, politic si de credinta ortodoxa la rasarit de Carpati.
Deschis in anul 1962, Muzeul de Stiintele Naturii din Roman isi desfasoara activitatea intr-un local monument de arhitectura, de la jumatatea sec. al XIX-lea
In primii ani ai existentei sale muzeul a functionat in acelasi local cu Muzeul de Istorie. Spatiul afectat era insa mult prea restrans. Din 1970 Muzeul de Arta isi gaseste un sediu adecvat situat pe str. Mihai Eminescu, nr. 3, pus in valoare si de ambianta naturala generoasa.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat