Gradina Zoologica
Gradina Zoologica a Municipiului Timisoara, a fost redeschisa pentru public dupa o perioada de timp, in care au fost realizate numeroase lucrari de investitii pentru amenajarea si crearea de habitate care sa asigure conditii de bunastare a animalelor salbatice aflate in captivitate.
Initial si-a deschis portile in anul 1986, atunci adapostea aproximativ 30 de specii, majoritatea speciilor proveneau din fauna tarii.
De la deschidere si pana la finele lui octombrie 2005, a fost administrata de catre Regia Autonoma Horticultura, transformata ulterior in societate comerciala. Modul de intretinere al acestui obiectiv se putea constata cu ochiul liber.
Pentru a remedia aceasta situatie, incepand cu anul 2002, Primaria Municipiului Timisoara a obtinut titlul de proprietate asupra terenului, pe care se afla amplasata gradina Zoo, iar apoi, in anul 2003, in calitate de proprietar a 6,34 hectar, a inceput realizarea Studiul de Fezabilitate pentru reamenajare.
Pana in anul 2002, lucrurile nu au decurs tocmai bine la Gradina Zoologica, principalul motiv fiind, situatia juridica ne clara a terenului, ceea ce a facut imposibila alocarea de fonduri pentru investitii, in anul 2003.
In cursul anului 2004, ca urmare a vizitei facute la Gradina Zoologica din Szeged, Primaria Municipiului Timisoara a realizat Studiul de fezabilitate, iar in toamna anului 2004 a fost inchisa publicului, pentru demararea lucrarilor de reamenajare.
In anul 2006, lucrarile de investitii au continuat cu amenajarea de alei, parcaje, canale - podete, sistematizare pe verticala, drenaj pentru adapostul cerbilor si constructie adapost pentru ursi. Am devenit membri ai Federatiei Gradinilor Zoologice si Acvariilor Publice ceea ce ne permite colaborarea cu alte zoo-uri din tara si membrii ai EAZA.
In anul 2007, au fost finalizate lucrarile la habitatele pentru emu, guanako, maimute capuchin, canguri pitici, struti, pasari de apa si konder-zoo.
Gradina Zoologica a fost redeschisa pentru public la 1 iunie 2007, Ziua Internationala a Copiilor, dupa o perioada de timp in care lucrarile de investitii pentru amenajarea si crearea de habitate care sa asigure conditii de bunastare pentru animalele salbatice aflate in captivitate au fost finalizate.