Castelul Huniade, astazi, Muzeul Banatului din Timisoara, a fost construit ca resedinta regala a lui Carol Robert de Anjou.
Se spune ca constructia a fost realizata de catre constructori italieni, finalizandu-se in 1316.
Stilul romanic este dat de catre turnul si fatada din caramida arsa…
Ferestrele au o froma de arc in plin cintru, dar cu o decoratie neogotica pe deasupra; primul etaj are o intaltime a doua caturi normale continand doua sali boltite in stil neogotic, una cu trei nave, iar cealalta cu doua, constuite din caramida si sustinute de un sir de coloane masive.
Intrarea principala a fost si ea modificata, fiind flacata cu doi piloni masivi. In fata cladirii se afla doua felinare cu o inscriptie cu un mesaj in mai multe limbi, aratand faptul ca Timisoara a fost primul oras al Europei continetale si care in 1884, a introdus iluminatul public electric.
Aici, la Castelul Huniade se poate observa forma patrulatera, pozitia turnului-donjon si “sala Cavalerilor”, detalii care se regasesc si la Castelul Corvinestilor de la Hunedoara.
Sectiile Muzeului Banatului din Timisoara sunt deschise tot anul, punand la dispozitia publicului sectiile: de Arheologie, de Istorie, de Stiinte ale Naturii si un laborator – Laboratorul Zonal de Restaurare-Conservare.
La Muzeul Banatului exista cea mai bogata colectie de pasari si de fluturi din partea de sud-est a Europei.
Program
Marti-Duminica: 10.00-16.00.
Mii de oferte de vacanță publicate de agențiile de turism partenere:
Povestiri și poze din cele mai vizitate destinatii din lume:
Nu sunteți logat