Romania

Obiective turistice și atracții în Romania

Muzeul de Stiinte ale Naturii
Muzeul de Stiinte ale Naturii

Muzeu memorial poseda urmatorul profil: memorial, stiintele naturii, alaturi de mobilier de epoca, fotocopii, documente si carti amintind de activitatea de cercetare a naturalistului, Ion Borcea.

Castelul Bran
Castelul Bran

Castelul Bran, situat intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului, la 30 de km de Brasov, este singurul punct turistic care atrage sute de mii de turisti datorita unei legende: Legenda Contelui Dracula, desi izvoarele istorice spun ca Vlad Tepes ar fi trecut pe aici o singura data, in drum spre Brasov.

Aqua Park -
Aqua Park - "Paradisul Acvatic"

Cum arata un "Paradis acvatic"? Il poti vederea in realitate la... Brasov. Deschis in 2007, complexul de agrement "Paradisul Acvatic" are opt piscine moderne acoperite sau in aer liber, tobogane cu apa, centru SPA, teren de fotbal acoperit, loc de cazare si terasa.

Biblioteca Judeteana  George Baritiu
Biblioteca Judeteana George Baritiu

Este prima biblioteca publica brasoveana care a functionat pe baza unui regulament a fost creata in anul 1835, in cadrul Casinei Romane.

Casa Hrischer
Casa Hrischer

Construita intre 1905 - 1906 dupa proiectele arhitectului Albert Schuler.

Casa Sfatului
Casa Sfatului

Casa Sfatului este situata in centrul vechi al municipiului Brasov, in Piata Sfatului si este una dintre cele mai reprezentative cladiri a Brasovului.

Catedrala Ortodoxa
Catedrala Ortodoxa

Monument de arhitectura romaneasca ridicat in anii 1895-1896. In acel timp era interzisa si circulatia romanilor prin piata.

Cetatea Brasovului
Cetatea Brasovului

Piata Sfatului
Piata Sfatului

Piata Sfatului din Brasov este cel mai cunoscut si cel mai vizitat loc din oras, fiind frecventat atat de turisti cat si de localnici pentru care reprezinta un loc de relaxare si punct de intalnire intre prieteni.

Poarta Ecaterinei
Poarta Ecaterinei

Vechea poarta iesea in afara zidurilor cetatii si dispunea de galerii din lemn etajate. Un document din 1522 arata existenta unui depozit de obuze si praf de pusca, precum si a unei locuinte pentru paznic.

Poarta Schei
Poarta Schei

Porta Schei a fost ridicata in anii 1827-1828 pentru a usura comunicarea cu cetatea a locuitorilor din Scheii Brasovului.

Statuia Johannes Honterus
Statuia Johannes Honterus

Reprezinta opera a sculptorului berlinez Haro Magnussem. A fost dezvelita in anul 1898. Pe soclul monumentului se afla doua bazorieliefuri din bronz.

Strada Sforii
Strada Sforii

Este cunoscuta ca fiind cea mai stramta strada din oras, explicatia consta in faptul ca de la inceput a fost destinata a face legatura dintre strazile Portii si Cerbului, fiind un simplu coridor pentru pompieri.

Tampa
Tampa

Tampa este un munte care apartine de masivul Postavaru, localizat in sudul Carpatilor Orientali si inconjurat aproape in totalitate de municipiul Brasov.

Turnul Alb
Turnul Alb

Turnul Alb tine de fortificatiile exterioare ale Brasovului medieval fiind situat pe un varf de stanca al dealului Warthe.

Turnul Negru
Turnul Negru

Astazi, cladirea este din prima faza de ridicare a zidurilor cetatii (sfarsitul sec. XIV, inceputul sec. XV). Zidaria turnului are o inaltime de peste 11 metri.

Bastionul Fierarilor
Bastionul Fierarilor

Situat in coltul de nord-vest al vechii cetati medievale a Brasovului, acest monument gazduieste azi arhiva orasului Brasov (pe strada G. Baritiu, langa Maternitatea din Brasov).

Bastionul Funarilor
Bastionul Funarilor

Este situat in fata zidurilor dinspre Tampa ale cetatii, unde posibilitatile de atac erau mai reduse. Bastionul Funarilor a fost conceput in forma hexagolana. Atestat in 1416, este incendiat la 1461 dar refacut. Dupa incendiul din 1689, bastionul sufera grave distrugeri.

Bastionul Graft
Bastionul Graft

A fost construit la mijlocul secolului la XVI-lea la jumatatea distantei dintre Bastionul Fierarilor si Bastionul Curelarilor in dreptul Turnului Alb. La inceput, bastionul Graft avea un dublu rol: asigura legatura dintre oras si Turnul Alb si intarea apararea pe latura de nord a orasului.

Bastionul Postavarilor
Bastionul Postavarilor

A fost unul dintre cele mai puternice puncte de aparare ale cetatii brasovene. Situat in coltul de est al cetatii, conceput informa de elipsa, bastionul, restaurat in anii trecuti, poate fi vazut si astazi.

Bastionul Tesatorilor
Bastionul Tesatorilor

Este cel mai bine pastrat dintre toate monumentele si considerat de catre specialisti ca o constructie unica de acest gen in tara noastra.

Biserica Franciscana
Biserica Franciscana

Biserica Greceasca
Biserica Greceasca

Este situata pe Str. George Baritiu, vizavi de Biserica Neagra. In Transilvania, prezenta negustorilor greci, care aduceau tesaturi orientale si mirodenii, este cunoscuta inca de la sfarsitul veacului al XVI-lea, devenind mai activa in secolul urmator.

Biserica Sf. Martin
Biserica Sf. Martin

Pe "Dealul de Jos" exista inca din secolul al XIV-lea (1395) o capela. In acea perioada Brasovul se muta intre Tampa si Warthe, la adapost de navalitori.

Biserica Sfanta Treime
Biserica Sfanta Treime

In virtutea sistemului religiilor recepte ortodocsii nu aveau voie sa construiasca biserica in interiorul cetatii. Astfel dupa repetate interventii edilii orasului aproba in 1786 transformarea cladirilor interioare ale unor case sasesti in biserica, dar fara turn, clopot sau toaca.

Biserica Sfantu Ioan
Biserica Sfantu Ioan

Biserica Sfantul Ioan este o cladire in stil gotic care a suferit transformari in perioada umanista si baroca in sec. XVI-XVIII.

Biserica Sf. Nicolae
Biserica Sf. Nicolae

Atestata ca monument din 1292 biserica a fost construita in piatra in 1495 ca sprijinul conducatorilor proviniciilor romane. Dimensiunile sale impresionante domina partea veche a Brasovului - Scheii Brasovului.

Sinagoga
Sinagoga

Sinagoga construita in anul 1899 dupa planurile arhitectului Leopod Baumhorn, format la Scoala Vieneaza. Cladirea a fost inaugurata la 20 august 1901. In cadrul Comunitatii functioneaza un restaurant ritual, un cabinet medical si un serviciu de asistenta.

Casa Memoriala Gheorghe Dima
Casa Memoriala Gheorghe Dima

Fosta locuinta a compozitorului, in anul 1960, muzeul cuprinde documente originale, afise de concert, partituri, mobilier, pianul si obiecte personale ale compozitorului Gheorghe Dima (1847 - 1925).

Casa memoriala Stefan Baciu
Casa memoriala Stefan Baciu

Cladirea (demisol, parter, etaj, pod/mansarda) a fost ridicata in anii 1930-1931, dupa planurile arhitectului Coloman Halasz. Este in stil modernist interbelic, cu acoperis in patru ape, cu invelitoare de tigla si lucarne dreptunghiulare, avand, la etaj, un bovindou pe coltul de sud-vest.

Casa Muresenilor
Casa Muresenilor

Casa Muresenilor s-a infiintat in anul 1968, ca urmare a donatiei facute de urmasii familiei Muresianu. Ei puneau astfel in opera testamentul cultural al lui Iacob Muresianu, oferind statului roman, in vederea organizarii unui muzeu, spatiul necesar, o foarte valoroasa colectie

Casa Parohiala Evanghelica. Colectia Muzeala de Argintarie
Casa Parohiala Evanghelica. Colectia Muzeala de Argintarie

Casa Parohiala Evanghelica detine, conserva si valorifica expozitional argintarie de cult.

Cetatea Brasov si Fortificatiile din Tara Barsei
Cetatea Brasov si Fortificatiile din Tara Barsei

In Evul Mediu a fost una din principalele cetati din Transilvania. Construirea centurii de aparare incepe in secolul XIV, lucrarile fiind incheiate in secolul XVII, cand zidurile cetatii, inalte de 12 metrii, groase de 1,70-2,20 metri aveau o lungime de 3 km.

Gradina Zoologica
Gradina Zoologica

Amplasat in cartierul Noua - la marginea de sud-est a Brasovului - gradina zoologica se afla in mijlocul unei paduri.

Muzeul de Arta
Muzeul de Arta

Adaposteste o colectie modesta de arta contemporana. Totodata, gazduieste atat icoane pe lemn, cat si pe sticla, portrete, tablouri si lucrari de sculptura.

Muzeul de Etnografie
Muzeul de Etnografie

Muzeul de Etnografie din Brasov este consacrat etnologiei regionale din sud-estul Transilvaniei, ilustrand prin patrimoniul sau valoros de peste 10.000 de piese, civilizatia comunitatilor rurale din zona Bran, zona Rupea, Tara Oltului si Tara Barsei.

Muzeul Sporturilor
Muzeul Sporturilor

Muzeul Sporturilor, gazduit in cladirea bazei sportive Olimpia, prezinta evolutia unor sporturi cu traditie in oras si judet (schi, tir, ciclism, etc.). Un rol important la realizarea acestui muzeu a avut Alexandru Dinca, important gazetar sportiv, om care si-a dedicat intreaga viata sportului.

Parcul Rudolf
Parcul Rudolf

Parcul Rudolf este primul parc al brasovenilor, infiintat in 1903. Dupa lungi modificari, parcul a fost redat publicului, in 2007.

Parcul Nicolae Titulescu
Parcul Nicolae Titulescu

Parcul este amplasat in Centrul orasului, pe Bulevardul Eroilor. Este inconjurat de Biserica Sf. Treime (sec XVII - XIX), cladirea Primariei, Muzeul de Arta, Casa Armatei.

Complexul arhitectural Brebu
Complexul arhitectural Brebu

Complexul arhitectural de la Brebu a fost conceput ca loc de repaus al domnitorului, Matei Basarab, dar si ca fortificatie. El este alcatuit din casele domnesti, biserica, zidul de incinta si turnul clopotnita.

Biserica Matei Basarab
Biserica Matei Basarab

Biserica, inceputa de Matei Basarab si Doamna Elena, (pisania de piatra in pronaos ridicata in 1650), a fost terminata in timpul domniei lui Constantin Brancoveanu (1688-1714).

Casa pictorului Sava Hentia
Casa pictorului Sava Hentia

Manastirea Brebu
Manastirea Brebu

Amplasata in vatra localitatii Brebu din judetul Prahova, in apropierea raului Doftana, biserica manastirii este construita pe un plan triconic, cu o turla pe naos si alte doua mai mici pe pronaos, zidurile avand grosimea de doi metri.

Monumentul Eroilor
Monumentul Eroilor

Biserica Noua
Biserica Noua

Biseica Noua a fost ctitorita in jurul anului 1901 si are hramul "Nasterea Maicii Domnului".

Lacul Brebu
Lacul Brebu

Lacul Brebu se afla in centrul comunei, in spatele Manastirii si al fostului Palat Domnesc, ridicate de Matei Basarab la 1654 - Palat in care astazi se gaseste Muzeul de arta.

Biserica "Nasterea Sf. Ioan Botezatorul si Sf. Teodor Tiron"
Biserica "Nasterea Sf. Ioan Botezatorul si Sf. Teodor Tiron"

Casa Andrei Alexandrina
Casa Andrei Alexandrina

Casa Malau Elvira
Casa Malau Elvira

Casa Ariciu Gheorghe-Ion
Casa Ariciu Gheorghe-Ion

Casa Ganea Elvira
Casa Ganea Elvira

Lunca - Crucea Buciumeni
Lunca - Crucea Buciumeni

Arcul de triumf
Arcul de triumf

A fost ridicat in anul 1922 din lemn si stuc, in cinstea proclamarii Unirii, dupa izbinda armatelor romane in primul razboi mondial, arc ce va fi inlocuit cu unul de piatra, opera arhitectului Petre Antonescu, intre anii 1935-1936.

Atheneul Roman
Atheneul Roman

Infiintat cu scopul de a "inzestra poporul cu cunostinte folositoare", cladirea Atheneului Roman a fost cu greu finalizata. Lipsa banilor necesari, a facut ca autoritatile vremii sa apeleze la o colecta publica avand ca motto "dati un leu pentru Ateneu".

Biserica Sf. Apostoli
Biserica Sf. Apostoli

Biserica Sfintii Apostoli este o cladire din secolul al XVII-lea, avand un plan triconc, cu turla pe naos si pridvor deschis. Construita de Matei Basarab si renovata ulterior. Tampla este de stil brancovenesc (1715).

Carul cu bere
Carul cu bere

Cunoscuta de bucuresteni ca fiind o legenda vie, dar si una dintre cele mai vechi berarii ale Bucurestiului, Caru` cu bere a fost deschis pentru prima data in 1879 in vechiul han Zlatari. Dupa 20 de ani, s-a mutat in Strada Stavropoleos, unde il putem intalni si astazi.

Casa Capsa
Casa Capsa

Casa poarta numele cofetariului si totodata proprietarul imobilului (1900) Grigore Capsa. Inainte de inceputul secolului XX, Capsa avea numele de "Casa Slatineanu" - construita in 1867 si vestita in vremea respectiva pentru balurile mascate ce aveau loc.

Casa Cretulescu - Palatul Kretulescu
Casa Cretulescu - Palatul Kretulescu

Inaugurat in anul 1957, Muzeul Literaturii Romane - Casa Scarat Cretulescu - adaposteste documente, fotografii, arta plastica si obiecte memoriale care ilustreaza cele mai semnificative momente din istoria literaturii romane.

Casa Melik
Casa Melik

Casa Melik sau mai exact Muzeul Theodor Pallady detine cateva remarcabile panze ale marelui pictor roman Theodor Pallady, precum si un lot de peste 800 de desene (peisaje, nuduri, portrete, interioare), reprezentative pentru perioada pariziana a lui Pallady.

Casa Poporului
Casa Poporului

Situata in partea centrala a Bucurestiului (in sectorul 5), Casa Poporului (Palatul Parlamentului) este pe locul care astazi se cheama Dealul Arsenalului, incadrat de strada Izvor la vest si nord-vest, Bulevardul Natiunile Unite spre nord, Bulevardul Libertatii la est si Calea 13 Septembrie la sud.

Casa Romanit
Casa Romanit

Astazi, Casa Romanit este cunoscuta sub numele de Palatul Romanit, mai exact de Muzeul Colectiilor de Arta.

Casa Vernescu
Casa Vernescu

Un loc cu totul deosebit este Casa Vernescu - fiind una dintre minunatele surprize, un loc unde trecutul si prezentul se intalnesc intr-un destin de exceptie.

Catedrala Catolica Sfantul Iosif
Catedrala Catolica Sfantul Iosif

Parohia teritoriala a Catedralei Sfantul Iosif, cu perimetrul separat de cel al parohiei Baratia, a fost infiintata in anul 1900.

Catedrala Patriarhala
Catedrala Patriarhala

Catedrala Patriarhala, resedinta patriarhala si totodata Palatul Patriarhiei constituie un ansamblu de prima insemnatate al Bucurestilor, care dateaza de pe la mijlocul secolului al XVII-lea, o data cu manastirea ctitorita in 1656 de voievodul Tarii Romanesti, Constantin Serban Basarab (1654-1658).

Complexul arhitectonic Plumbuita
Complexul arhitectonic Plumbuita

Complexul arhitectonic Plumbuita cuprinde o gama variata de cladiri, precum: biserica (secolul al XVI-lea) inceputa de Petru cel Tanar si terminata de urmasii lui, refacuta apoi de Matei Basarab (1647), ornamentata cu panouri dreptunghiulare

Complexul arhitectonic Vacaresti
Complexul arhitectonic Vacaresti

Complexul Monumental Vacaresti realizata in anul 1716, a fost cea mai valoroasa realizare arhitecturala din sud-estul Europei secolului al XVIII-lea, insa a fost demolata in anii `80.

Curtea Veche
Curtea Veche

Aici, turistii pot vedea vestigiile fostei Curti Voievodale a Tarii Romanesti, vestigii care au fost descoperite in urma unor cercetari arheologice de amploare, incepute in 1953.

Galeria Dominus
Galeria Dominus

Galeria de Arta Dominus a fost inaugurata in anul 1990. Are ca specializare pictura contemporana romaneasca, sculptura, gravura si arta decorativa.

Galeria Galateea
Galeria Galateea

Galeria Klaus & Andrews
Galeria Klaus & Andrews

Galeria Nemtoi
Galeria Nemtoi

Galeriile Orizont
Galeriile Orizont

Galeriile Simeza
Galeriile Simeza

Gradina Botanica
Gradina Botanica

Gradina Botanica "Dimitrie Brandza" a fost infiintata in 1860, in timpul domnirii lui Alexandru Ioan Cuza. In prezent, poseda o suprafata de cca. 17,5 hectare, structurate in sectoare deschise si "populate" de diverse plante prene sau anuale.

Gradina Zoologica
Gradina Zoologica

Gradina Zoologica Bucuresti a luat fiinta in anul 1955 sub forma unui serviciu al Sectunii Gospodariei Comunale din cadrul Sfatului Popular al Capitalei.

Hanul cu tei
Hanul cu tei

Amplasata intre Strada Lipscani nr. 63-65 si Strada Blanari nr. 5-7, cladirea galeriei este prevazuta cu doua intrari, ambele prin curtea interioara de forma dreptunghiulara, de tip spaniol.

Casa Presei Libere
Casa Presei Libere

Sau Casa Scanteii (asa cum era cunoscuta in perioada comunista), a fost construita pe locul in care se afla vechiul hipodrom Baneasa.

Manastirea Antim
Manastirea Antim

Manastirea (cu hramul "Tuturor Sfintilor") se afla pe strada Antim nr. 29 (la intersectia cu strada Justitiei), de la Piata Unirii spre Casa poporului pe partea stanga. Este manastire de calugari, ce l-a avut ca staret pe Arhimandritul Sofian Boghiu.

Manastirea Mihai Voda
Manastirea Mihai Voda

Manastire construita intre 1589-1591 de catre Mihai Viteazul pe locul unei biserici vechi. La inceput a avut in jur un puternic zid de aparare si o serie de constructii de mari dimensiuni ce au servit ca resedinta pentru domnitorii fanarioti.

Opera Romana
Opera Romana

Denumirea de "Opera Romana" a fost folosita cu mult timp inaintea existentei unei cladiri destinate exclusiv artei lirice. Dirijorul, compozitorul si profesorul George Stephanescu si-a pus intreaga energie in slujba fondarii Companiei Opera Romana.

Padurea Baneasa
Padurea Baneasa

La 10 kilometri distanta de Bucuresti, este padurea Baneasa. Este unul dintre cele mai frumoase locuri de recreere oferite de imprejurimile Capitalei.

Palatul Bancii Nationale
Palatul Bancii Nationale

Palatul Bancii Nationale este pozitionat cu "fata" spre Lipscani. Este o cladire vasta, de plan simetric si plastica sobra, construita intre anii 1884 si 1890 dupa planurile arhitectilor francezi Albert Galleron si Cassien Bernard

Palatul Brancovenesc Mogosoaia
Palatul Brancovenesc Mogosoaia

La inceputul anului 1681, Constantin Brancoveanu a cumparat o prima parte de mosie la Mogosoaia, completata dupa trei luni prin noi suprafete de teren. Atras de frumusetea locurilor, viitorul domn a construit aici mai intai o biserica, ce va servi drept paraclis viitoarei curti. A fost terminata la 20 septembrie 1688.

Palatul Cotroceni
Palatul Cotroceni

Palatul Cotroceni face parte din cadrul Muzeului national Cotroceni, institutie specializata pentru prezentarea istoriei medievale si moderne a palatului, dar si a evolutiei si transformarilor lui de-a lungul timpului.

Palatul de Justitie
Palatul de Justitie

A fost construit intre 1890-1895, in stilul renasterii franceze, dupa planurile arhitectului Albert Ballu.

Palatul Ghica-Tei
Palatul Ghica-Tei

La intersectia bulevardului Lacul Tei cu strada Doamna Ghica, vizavi de benzinarie, se gaseste unul dintre cele mai vechi si mai interesante palate din Bucuresti - Palatul Ghica-Tei. E usor neobservabil, deoarece cladirea este invadata de verdeata confundandu-se cu Parcul Plumbuita si Parcul Tei, cu care se invecineaza.

Palatul Mogosoaia
Palatul Mogosoaia

Palatul Mogosoaia a fost construit intre 1698-1702 de catre Constantin Brancoveanu in stil arhitectural romanesc renascentist sau stil brancovenesc, o combinatie de elemente venetiene cu elemente otomane.

Palatul Patriarhiei
Palatul Patriarhiei

Cladirea cunoscuta astazi Palatul Patriarhiei, a fost construita de statul roman, la inceputul secolului al XX-lea, pe locul fostei sali al Adunarii Deputatilor de pe Dealul Mitropoliei din Bucuresti.

Palatul Regal - Muzeului National de arta
Palatul Regal - Muzeului National de arta

Palatul Regal se afla in centrul Bucurestiului, in mijlocul altor cladiri istorice precum Biserica Kretzulescu, Atheneul Roman, Biblioteca Centrala Universitara si Hotelul Athenée Palace-Hilton. Edificiul a fost ridicat intre 1927 si 1937 dupa planurile arhitectului roman D. Niculescu.

Palatul Stirbei
Palatul Stirbei

Palatul Stirbei, care gazduieste astazi un hotel-restaurant de trei stele, a fost construit de Alexandru Barbu Stirbei (1837-1895), fiul domnitorului Tarii Romanesti (1848-1856) Barbu Bibescu Stirbei, pe malul nordic al lacului Buftea, la 20 km de Bucuresti.

Palatul Sutu
Palatul Sutu

In centrul Capitalei, vis-a-vis de Universitate, o cladire deosebita de toate cele din jur adaposteste Muzeul Municipiului Bucuresti. Insa, bucurestenii o cunosc mai bine, sub denumirea de "Palatul Sutu".

Parcul Carol
Parcul Carol

Proiectat in anul 1900 de catre arhitectul E. Redont, Parcul Carol I a fost inaugurat in anul 1906. Parcul a fost amenajat pe o veche plantatie de vie, fiind considerat la vremea respectiva printre cele mai frumoase parcuri ale orasului.

Parcul Cismigiu
Parcul Cismigiu

Parcul Cismigiu este amplasat in centrul capitalei, este cel mai vechi si mai frumos parc din Bucuresti, se intinde pe aproximativ 17 hectare, avand intrari pe trei mari artere de circulatie: Bulevardul Regina Elisabeta, Bulevardul Schitu Magureanu, Strada Stirbei Voda.

Parcul Herastrau
Parcul Herastrau

Cel mai mare loc de recreere al Bucurestiului, Parcul Herastrau, este amplasat in partea de nord a orasului pe o suprafata de cca. 110 ha.

Parcul Tineretului
Parcul Tineretului

Parcul Tineretului are o suprafata de peste 80 ha si este situat la o distanta mica de centrul orasului, in zona denumita "Valea Plangerii".

Statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul
Statuia ecvestra a lui Mihai Viteazul

Situata pe Bulevardul Mihail Kogalniceanu, vizavi de cladirea Universitatii, Statuia este primul monument de aceasta factura dezvelit in capitala, in anul 1876.

Strada Lipscani
Strada Lipscani

Strada Lipscani este locul unde pulsa (si inca mai pulseaza) inima Bucurestiului. Numele sau vine de la Lipsca (Leipzig), ceea ce aminteste de viata comerciala extrem de dinamica a Valahiei.

Teatrul de Comedie
Teatrul de Comedie

5 ianuarie 1961 va ramane in istorie ca reper pentru iubitorii de teatru, deoarece Radu Beligan inaugureaza, in calitate de director, Teatrul de Comedie.

Teatrul evreiesc de stat
Teatrul evreiesc de stat

Teatrul Evreiesc din Romania are o traditie de 125 de ani. Documentele atesta faptul ca, la 19 august 1876, la Iasi, in vestita gradina de vara "Pomul verde", artistul si scriitorul Avram Goldfaden a pus bazele primului teatru evreiesc profesionist din lume, prezentand un spectacol cu propria sa trupa.

Teatrul National I. L. Caragiale
Teatrul National I. L. Caragiale

De la inceputurile sale, Teatrul National a fost un mediu cultural unde s-a putut crea o dramaturgie nationala, unde publicul romanesc a fost familiarizat cu cele mai noi si mai interesante scrieri dramatice universale, unde s-a afirmat intaia scoala de regie romaneasca si s-au format generatii de mari actori, de drama si de comedie.

1478 inregistrari 1 ..... 3 ..... 15 Înainte ›
Accept cookies Informare Cookies Folosim cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.